fbpx

Ziua în care Johannis nu a devenit premier

3 98

Numele primarului Sibiului a fost în ultimele zile pe buzele a milioane de români, dovadă şi sondajul care spune că 45 la sută l-ar fi vrut premier. Nu a fost să fie, dar propunerea nici nu s-a răcit, pentru că partidele care l-au propus îl susţin în continuare.


Discuţiile despre numirea sau nu, plecarea sau nu a lui Klaus Johannis la Bucureşti s-au purtat peste tot în Sibiu şi în ţară.  Oameni scârbiţi demult de politică au prins din zbor numele lui Johannis, mediatizat pe toate canalele şi brusc au devenit interesaţi şi şi-au sunat cunoscuţii din Sibiu. Ce e, cum e? Aici, subiectul Johannis a fost povestit şi întors pe toate feţele în toate colţişoarele oraşului. În timp ce unii, îl doreau dus odată la Bucureşti, alţii îi urau să stea acasă. În final, politica a fost cum o ştie toată lumea. Dar lucrurile nu par să se oprească aici iar primarul Sibiului a mai trecut un nivel în jocul puterii.

Elegant şi distins, Johannis i-a întâmpinat dimineaţă pe ziarişti cu zâmbetul pe buze. A fost răbdător şi a răspuns la toate întrebările, care nu au fost deloc puţine, fiind dealtfel, cum un jurnalist remarca la final, cea mai lungă conferinţă săptămânală de presă ţinută la Primărie.[nggallery id=408]

A răspuns chiar şi de două ori la aceeaşi întrebare şi şi-a ţinut în frâu sarcasmul care-l caracterizează. Cu răspunsuri oarecum previzibile, Johannis a explicat că nu pleacă premier pe o perioadă scurtă decât cu condiţia ca legea să fie schimbată şi să poate alege între cele două funcţii, nu după 15 zile, ci după minim patru luni, dar şi că soţia şi mama lui nu sunt foarte încântate de posibilitatea de a ajunge premierul României.

Importanţa momentului a doborât-o chiar pe o jurnalistă, care probabil nemâncată de dimineaţă, a leşinat la final, când Johannis a ţinut să prezinte şi subiectele locale, pentru că, a spus el, „mi se par importante”. Le-a trecut totuşi rapid în revistă, pentru că ziariştii nu păreau foarte interesaţi. Alta era miza zilei, iar primarul a promis că imediat după anunţul pe care îl va face preşedintele Băsescu va reveni la o întâlnire cu presa fie ca premier, fie ca primar. Şi a revenit ca primar, spunând că el rămâne soluţia de premier a majorităţii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
  1. gabi scrie

    nu va grabiti. basescu incalca constitutia, tot Johanis va ajunge premier.

  2. Alex scrie

    Urat ca nu sa intamplat ce sia propus ,asta e un om cu capu pe umeri ,poate sa faca ceva din tara asta de kakat.

  3. RAZBUNAREA CHINEZULUI scrie

    Ai luat-o in bot sasule!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.