252 de voturi pentru Johannis premier – Ovidiu Ganţ a citit declaraţia politică a partidelor susţinătoare – Johannis face declaraţii la 11.50

0 87

_MG_5873Doar două voturi au fost împotriva declaraţiei politice a PSD, PNL, UDMR, PC şi Minorităţi prin care se afirmă existenţa unei majorităţi transparente şi sprijinul pentru primarul Klaus Johannis la conducerea Guvernului,  adoptată în plenul Parlamentului cu 252 voturi pentru, informează Mediafax.


Declaraţia politică supusă votului şi citită de deputatul  Ovidiu Ganz, prevede că se constată existenţa unei majorităţi parlamentare transparente, care îşi afirmă susţinerea pentru Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

Declaraţia politică arată că un guvern de specialişti, condus de un premier independent, este singura soluţie în acest moment şi că majoritatea parlamentară solicită preşedintelui Traian Băsescu retragerea actualei propuneri a şefului statului, care nu are susţinere politică.

„Lucian Croitoru este în imposibilitatea de a obţine majoritatea parlamentară , iar continuarea demersului înseamnă continuarea crizei şi amplificarea costurilor economice şi sociale”, se arată în declaraţie. Majoritatea parlamentară cere preşedintelui României să-l desemneze pe Kalus Iohannis pentru funcţia de premier.

Parlamentarii PDL au părăsit, miercuri, plenul şedinţei, în momentul în care era discutată declaraţia politică privind susţinerea de către majoritatea parlamentară a lui Klaus Iohannis ca premier.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.