johannis si carmenMai mult de 50 la sută din români îl văd mai potrivit pe Johannis, să ocupe funcţia de prim-ministru al României, decât Lucian Croitoru.

Omul desemnat de preşedintele Traian Băsescu pentru formarea noului guvern, Lucian Croitoru este bătut clar într-un realizat de INSOMAR, la comanda Realitatea TV, între 15-18 octombrie. Astfel numai puţin de 24% dintre persoanele chestionate consideră că Klaus Johannis este foarte potrivit, iar 26% spun că acesta este potrivit pentru funcţia de prim-ministru. Doar 9% dintre persoanele chestionate susţin că Lucian Croitoru este foarte potrivit pentru a fi prim ministru şi 22% spun că este doar potrivit.Din cei chestionaţi 12% spun că Johannis nu estepotrivit şi 8% – total nepotrivit, ca să fie premier, iar pe Croitoru 21% îl văd nepotrivit pentru această funcţie şi 10% – total nepotrivit.

Johannis mai popular decât Croitoru
Despre primarul Sibiului susţin că nu au auzit de el sau nu ştiu cine este 20% dintre persoanele intervievate, iar despre Croitoru – 29% dintre respondenţi. În fine 38% dintre persoanele intervivate afirmă că pe Klaus Iohannis îl recomandă pentru funcţia de premier activitatea lui de până acum. Chestionaţii cred că acesta a făcut treabă bună la Sibiu, iar 10%  cred că faptul că este neamţ, îl recomandă ca premier. Doar  8% îl vor pentru că este independent şi câte 6% pentru că este susţinut de PSD şi, respectiv, PNL. 30% dintre persoanele chestionate nu au ştiut sau nu au răspuns la această întrebare.

Studiul a fost realizat de INSOMAR pe un eşantion de 1.200 de persoane şi are o marjă de eroare de 3%.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

 1. De ce nu candideaza Domnul Primar Johannes la functia de Presedinte al Statului Roman?
  De ce partidele nu-i propune acestui roman serios si de bun simt functia suprema in stat?
  Ce votam pe 22 nov.si 6 dec.,aceiasi oameni care s-au inteles care cum sa guverneze din 4 sau din 5 in 5 ani,aceiasi oameni care au avut ca prioritate interesele personale construindu-si averile ilicite,aceiasi oameni care au falimentat tara si care au creat 2 paturi sociale bogati si saraci,aceiasi oameni care au instaurat totalitarismul,nesimtirea,sfidarea poporului roman?
  De 20 de ani mecanismul ,,pleaca dracul si vine tatasu” este valabil pentru intreaga clasa politica,aceiasi de 20 de ani carora romanii nu trebuie sa le mai dea votul.
  Candidati Domnule Primar Johannes la functia suprema in stat pentru ca avem nevoie de d-voastra.
  Va doresc din toata inima putere si multa sanatate sa va dea D-zeu.