Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomajul a ajuns la 7,5 la sută şi Sibiul are 700 de şomeri în plus

La sfârşitul lunii septembrie erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 13.847 şomeri, din care 6.179 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 7,5%.

84

somajLa sfârşitul lunii septembrie  erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 13.847 şomeri, din care 6.179 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 7,5%.

Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor a crescut cu 690 persoane iar rata şomajului a înregistrat o creştere cu 0,4 puncte procentuale. În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 6.356 persoane, ALOFM Mediaş – 4.238, Unitatea Locală Avrig – 944, Unitatea Locală Agnita – 1.077, Unitatea Locală Dumbrăveni – 642 şi Unitatea Locală Cisnădie – 590 şomeri înregistraţi. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale datele statistice indică un număr de 9.543 muncitori, 3.081 persoane cu studii medii şi 1.223 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 9.562 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 4.285 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al  grupelor de vârstă cele mai multe persoane (3.632) au între 30-40 ani, urmează 3.623 persoane cu vârsta între 40-50 ani, 2.389 persoane au sub 25 ani, 2.034 persoane între 50-55 ani, 1.388 persoane între 25-30 ani, în timp ce 781 sunt în vârstă de peste 55 ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 8.151 aparţin mediului urban în timp ce 5.696 provin din mediul rural.

Mai puţin de 500 de noi angajaţi în septembrie

În luna septembrie un număr de 494 persoane au fost încadrate în muncă ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 1 persoană s-a angajat în urma beneficierii de servicii de informare şi consiliere profesională, iar alţi 15 şomeri s-au încadrat ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională. De asemenea 29 şomeri au fost angajaţi prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar, alţi 79 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului şi 2 persoane au ocupat un loc de muncă prin măsurile destinate stimulării mobilităţii forţei de muncă.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...