Antena 1 şi Antena 3 vor emite High Definition din Păltiniş

140

emitatorPosturile Antena 1 şi Antena 3 au primit, miercuri, acordul Consiliului Naţional al audiovizualului pentru a transmite experimental programe în High Definition.

Aprobarea se dă pentru cele două posturi de televiziune în cadrul experimentului realizat de Societatea Naţioonală de Radiocomunicaţii. Cele două canale de televiziune vor începe să emită pe canalele 59 Bucureşti şi 54 Păltiniş-Sibiu, cel mai probabil până la finele anului în curs. Solicitările au fost făcute de Antena 1 şi Antena 3. Pe emiţătorul SNR mai emit experimental mai multe posturi printre care TVR1, TVR2, Naţional TV şi Realitatea TV. Consiliul acordă licenţe audiovizuale pentru transmisie în sistem DVB-T până la încetarea emisiei analogice, respectiv până la intrarea în funcţiune a primelor două multiplexuri digitale, prevăzute în strategia naţională privind trecerea de la televiziunea analogică la cea digitală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. misu scrie

    pentru inceput era preferabil ca antena 3 sa emita in pachetul dvb-t non HD (si mai ales in UIF analog pina in 2012), fiindca nu toate televizoarele au decodor digital HD si nu e post tip cinema care sa justifice o imagine de rezolutie inalta ci un post de stiri, al carui scop este sa ajunga la telespectatori pe scara larga. pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.