2009-11-11 11-26-17 - _igp1166Sibienii au de acum acces la operaţii de extirpare a unor tumori faciale şi reconstrucţie plastică la Spitalul Judeţean. Premiera i se datorează şefului Secţiei Clinice de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, prof. univ. dr.  Viorel Ibric Cioranu şi echipei lui de tineri chirurgi.

Pacientul operat miercuri este din Brăila, are 80 de ani şi a mai suferit patru intervenţii chirurgicale dinc auza cancerului de buză de care suferă. Tumoarea a recidivat şi acum echipa de chirurgi de la Sibiu i-a extipat toată formaţiunea tumorală, cu tot cu partea anterioară a mandibulei după care tesuturile i-au fost reconstruite.

UPDATE: Operaţia a decurs fără incidente iar starea pacientului este bună. Pste 7 zile, bărbatul va putea fi externat.

„Dorim ca niciun pacient sa nu mai părăsească Sibiul”

Secţia Clinică de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială de la Sibiu are numai un an de la înfiinţare. Dr. Viorel Ibric Cioranu s-a specializat în acest domeniu în cei peste 30 de ani de activitate la Spitalul Militar Central din Bucureşti, iar după pensionare a ales să vină la Sibiu şi ca şef de clinică şi nu doar ca profesor la Universitate.

” Legatura cu Sibiu este mai veche, de când a fost înfiinţată Facultatea de Medicină Dentară, când am colaborat ca profesor asociat la Sibiu, pe specializarea de chirurgie orală. Avem acum doar un compartiment de chirurgie orală şi maxilo facială. Sunt eu, un asistent şi doi medici chirurgi tineri, angajaţi cu o jumătate de normă. Visul meu este să dezvolt aceasta secţie, să avem o clinica adevărată. Potential este enorm. Sunt mulţi medici specialişti şi alţii in formare care mă sprijină” a explicat dr. Viorel Ibric Cioranu.

Realizarea acestui tip de operaţii atrage la Sibiu pe lângă pacienţi din toată ţara şi medici rezidenţi, care îşi doresc să se formeze şi să poată asista la astfel de intervenţii.  „Vin medici rezidenti pentru formare, pentru că în marile centre universitare este pregătirea foarte bună dar sunt foarte mulţi studenţi şi toţi vor să intre în sala de operaţie” spune chirurgul Viorel Ibric Cioranu.[nggallery id=429]

Cancerul facial câştigă teren

Potrivit chirurgului, cancerele faciale au înregistrat o creştere în ultimii ani iar cauzele principale ale apariţiei lor sunt fumatul, consumul de alcool distilat, expunerea la radiaţii ultraviolete şi igiena orală deficitară. Din păcate sunt depistate de cele mai multe ori în stadii avansate. Zilele următoare alţi doi pacienţi vor fi supuşi unor intervenţii chirurgicale complexe.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Buongiorno Romania-Sibiu Complimenti proff. col. Viorel Ibric, stò cercando il proff. dall 2006, mi è stato detto che è andato in pensione (questa è invidia) il mese di Settembre vengo a Sibiu.