Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomajul a crescut şi în luna octombrie în judeţul Sibiu

111

somajLa sfârşitul lunii octombrie erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 14.124 şomeri, din care 6.261 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 7,6%.

Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor a crescut cu 277 persoane iar rata şomajului a înregistrat o creştere cu 0,1 puncte procentuale. În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 6.681 persoane, ALOFM Mediaş – 4.082, Unitatea Locală Avrig – 967, Unitatea Locală Agnita – 1.132, Unitatea Locală Dumbrăveni – 672 şi Unitatea Locală Cisnădie – 590 şomeri înregistraţi. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale datele statistice indică un număr de 9.772 muncitori, 3.129 persoane cu studii medii şi 1.223 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 9.946 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 4.178 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al  grupelor de vârstă cele mai multe persoane (3.784) au între 30-40 ani, în timp ce cei mai puţini şomeri (806) sunt în categoria de vârstă peste 55 ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 8.330 aparţin mediului urban în timp ce 5.794 provin din mediul rural.

În luna octombrie 2009 un număr de 832 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie, din care 633 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 4 persoane s-a angajat în urma beneficierii de servicii de informare şi consiliere profesională, iar alţi 8 şomeri s-au încadrat ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională.

De asemenea 44 şomeri au fost angajaţi prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar, alţi 133 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului şi 5 persoane au ocupat un loc de muncă prin măsurile destinate stimulării mobilităţii forţei de muncă.

Primește titlurile instant

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...