FOTO și VIDEO: CSU a tremurat pentru victorie cu Helcioiu&co. Sibiul a bătut cu 81-73

2 181

principala

Sibiul şi CSM Bucureşti au jucat cap la cap până pe final de partidă. Universitarii au avut mari emoţii, dar s-au impus meritat pe final de meci.

Sibiul a început mai slab partida cu gruparea la care joacă Santana și Helcioiu. Clavon a băgat în teren pe Johnson, Roland, Smith, Haiduc și Brown. Ambele echipe s-au încălzit mai greu, dovadă că primul coș a fost marcat la mai bine de două minute de la debutul partidei prin Brown. Sibienii nu au jucat deloc așa cum s-ar fi așteptat cei peste 1000 de fani din tribună. Universitarii au ratat din nou mult, iar pe alocuri au jucat după ureche. Roland a început prost, iar Haiduc nu a fost deloc inspirat pe teren. Clavon a sesizat apatia românului venit în vara aceasta și l-a băgat pe Calotă în locul său, ”Kevin” jucând mai bine decât Haiduc. Sibiul a câștigat primul sfert cu 13-12, dar bucureștenii nu s-au lăsat nicio clipă păgubași și au ținut aproape grație jocului bun făcut de Marjovic și Helcioiu. În sfertul doi a ieșit la rampă Brown. Americanul a reușit 3 coșuri de 3 puncte, spre satisfacția tribunei care și-a încurajat tot timpul favoriții. Sibiul a redus însă motarele pe final de sfert secund, iar bucureștenii s-au apropiat din nou, scorul la pauză fiind 35-31 pentru gruparea sibiană.

Pe contre

Sfertul trei s-a jucat la fel ca și primele două. Sibiul a ratat mult, doar Smith și Brown mai reușind câte ceva și pe tabelă, iar Santana s-a încăpățânat să țină CSM-ul în plasa universitarilor. Brown a făcut senzație înscriind din nou un coș superb, de trei puncte, în ultima secundă al sfertului trei, la capătul căruia Sibiul s-a impus cu 54-49. Sibiul a început mai slab ultimele 10 minute. Calotă a întrârziat o pasă către Smith, iar Helciou a stabilit egalitatea pe tabelă în minutul 33, scor 54-54. Tot el a adus Bucureștiul în avantaj, un minut mai târziu, tabela indicând scorul de 56-57. Smith a marcat de 3 puncte, dat tot acelaşi Helcioiu a răspuns cu o aruncare de la distanţă. Sibiul a rezistat graţie aceluiaşi Smith, americanul înscriind coşuri importante din toate poziţiile. Cu trei minute înainte de final scorul era egal, 68-68. Calotă a marcat greu două puncte, dar Santana a aruncat cu sânge rece de 3 puncte, iar sala a amuţin pentru câteva secunde, oaspeţii conducând cu 70-71. Sibiu a făcut apoi un atac lung la capătul căruia Brown a ieşit din nou la rampă, înscriind de 3 puncte, tabela arătând 73-71, cu un minut şi 12 secunde înainte de finalul jocului, în favoarea Sibiului. Universitarii s-au apărat apoi eroic şi au reuşit o recuperare de zile mari. Calotă a marcat două libere, dar CSM a reuşit şă riposteze cu un coş de sub panou prin Ştefănescu. Calotă a mai marcat din nou apoi încă două libere şi a dus scorul la 77-73, când mai erau 23 de secunde de joc. Smith a fost faultat pe recuperare şi a mai marcat şi el încă două libere. Summers a mers apoi să dea de două ori la coş, fiind faultat când mai erau 4,4 secunde de joc. Americanul le-a marcat pe ambele şi Sibiul s-a impus cu 81-73.

CSU Sibiu: Smith 28, Haiduc 2, Calotă 14, Brown 22, Johnson 5, Summers 8, Roland 2.

CSM Bucureşti: Helcioiu 23, Santana 22, Marojevic 10, Mijalovic 7, Habuş 11.[kaltura-widget wid=”gtijolcs7k” width=”400″ height=”290″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

STIRI DE MECI

Probleme cu tabela

Meciul cu CSM București a început cu 5 minute mai târziu decât ora oficială. Întârzierea s-a datorat unei probleme tehnice la una din cele două tabele electronice din Sala Transilvania. Până la urmă un angajat al sălii a rezolvat o parte din probleme. Greşelile personale ale jucătorilor şi cele de echipă au fost ţinute pe hârtie, pentru că panoul de comandă al tabelelor s-a blocat.

Vulc a lipsit

Directorul executiv al lui CSU Sibiu, Mircea Vulc, nu a fost zărit în tribună la meciul cu gruparea din Capitală. Vulc a lipsit pentru prima dată în acest sezon de la o partidă oficială a echipei pe care o antrenează Darnell Clavon.

Televizat de DIGI

Pentru prima dată în această ediție de campionat, o partidă jucată de CSU, în Sala Transilvania s-a văzut și la televizor. Canalul Digisport a transmis în direct partida cu CSM București. Partida a fost transmisă cu cinci camere tv.

Sală aproape plină

Pentru prima dată în acest tur de capionat sala Transilvania, locurile au fost aproape în totalitate ocupate. Fanii au cântat tot timpul, iar cei din galerie au reuşit pe final să ridice toţi spectatorii în picioare pentru a îşi susţine favoriţii, care erau conduşi pe tabela de marcaj.

[nggallery id=433]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. radu scrie

    dupa ce ca n-avem echipa mai avem probleme si cu tabela salii..asta este cand nimic nu merge,nu merge…poti sa te pui in cap si coada

  2. bbiii scrie

    Pai logic ca e lume putina, echipa nu joaca nimic cu „marele antrenor” Clavon…. pacat!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...