Autostrada Sibiu – Piteşti costă 3,5 miliarde de euro şi va fi gata în 2015

2 396

autostradaTraseul va avea o lungime de circa 116 kilometri, iar în judeţul Sibiu va începe de la Veştem, de la intersecţia drumului Sibiu – Vâlcea cu Sibiu Braşov.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va organiza mai multe întâlniri la sediul unor primării în vederea dezbaterii şi prezentării raportului evaluării impactului asupra mediului privind proiectul autostrăzii Sibiu – Piteşti, cu amplasament în judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş. Traseul autostrăzii Sibiu – Piteşti se va desfăşura între Vestem şi Piteşti. Traseul va avea o lungime de circa 116 kilometri. Din cei 846 kilometri ai coridorului paneuropean IV, care se desfăşoară pe teritoriul României, singurul sector pentru care există doar o fază preliminară de proiectare este Sibiu – Piteşti. Conform studiului de fezabilitate se preconizează că autostrada Sibiu – Piteşti va fi dată în exploatare în 2015, investiţia fiind estimată la un cost total de 3,5 miliarde euro.Lungimea totală a podurilor, pasajelor şi viaductelor este preconizată la aproximativ 30 de kilometri, la care se adaugă şi tuneluri rutiere în lungime de circa 5,6 kilometri. Conform studiului de trafic întocmit, pentru majoritatea sectoarelor de drum de pe DN7 Valea Oltului, între Piteşti şi Sibiu, capacitatea de circulaţie va fi depăşită în anul 2010.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. zatara scrie

    BA MINCIUNI NUSTIU DACA AITI INTELES MINCIUNI BA MINCIUNI………….

  2. me scrie

    da, da, da in 2115 probabil ca o sa fie gata. foarte adevarat. noi ne cacaim de 7 ani la o amarata de centura, mai este si trambitata criza si terminam o autostrada in care trebuie sa spargem muntii? hai sa fim seriosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.