taiere-porc-1În cursul zilei de luni, au fost diagnosticate cu trichineloză, 3 capete porcine sacrificate în gospodăria cetăţeanului S. L. din localitatea Hoghilag, nr. 239.

Medicul oficial, responsabil a zonei respective, a confiscat întreaga cantitate de carne şi organe rezultată (230 kg.) care urmează a fii predată la unitatea specializată, pentru distrugere. Investigaţia efectuată a stabilit că nu există persoane care să fii consumat carne provenită de la animalele sacrificate. „Medicul veterinar va întocmii documentaţia specifică pentru despăgubirea contravalorii de piaţă a animalelor în cauză, comform H.G. 1.214 / 2009 care se efectuează prin DSVSA Sibiu” a explicat doctorul Ioan Penţa de la DSV.

Hogihilagul recidivează

De menţionat că în localitatzea Hoghilag au fost diagnosticate porcine cu trichineloză şi în anii precedenţi, iar cazurile recente sunt datorate în principal faptului că nu s-au efectuat acţiuni de deratizare în gospodăria în cauză, pentru distrugerea principalilor vectori de transmitere a bolii (şobolani, şoareci).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns