Focus Sibiu: Albumul foto al oraşului tău îl vezi la Primărie

0 79

Focus-Sibiu-imagine-mic-1Expoziţia „Focus Sibiu 2009” poate fi vizitată în perioada 18 decembrie 2009 – 18 ianuarie 2010 în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Expoziţia va fi deschisă în fiecare zi, de luni până vineri,  între orele 08.00 şi 16.00, iar intrarea este liberă.

O imagine face cât o mie de cuvinte. O fotografie face mai mult decât o mie de cuvinte. O fotografie de presă face diferenţa între un articol de presă citit sau ignorat, poate forma opinii fără a parcurge măcar textul care o însoţeşte. O expoziţie de fotografie de presă care surpinde viaţa unui oraş pe parcursul unui an poate trezi amintiri la fel cum un album foto poate provoca anumite trăiri celui care-l răsfoieşte. Acesta este şi ideea de la care au plecat cei doi fotografi Silvana Armat şi Sebastian Marcovici în realizarea expoziţiei „Focus Sibiu 2009” ce poate fi vizitată în perioada 18 decembrie – 18 ianuarie 2010 în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Expoziţia va fi deschisă în fiecare zi, de luni până vineri,  între orele 08.00 şi 16.00. Intrarea este liberă.

Sute de fotografii expuse

Cele 120 de lucrări din portofoliul autorilor reprezintă o retrospectivă a celor mai importante evenimente prezentate de media sibiană în anul 2009. Va acoperi toate domeniile: economic, social, sportiv, cultural, politic, etc pentru ca rezultatul final să redea o imagine cât mai fidelă a ceea ce s-a întâmplat în Sibiu în acest an. „Focus Sibiu” este un proiect fotografic început de Silvana Armat în anul 2007,  ca o prezentare a celor mai importante evenimente artistice ce au avut loc în anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. Conceptul expozitiei a fost dezvoltat, în acest an fiind incluse fotografii surprinse de cei doi autori în cele mai importante momente care au marcat dezvoltarea oraşului Sibiu pe toate planurile.

Cine sunt Silvana si Sebastian

Silvana Armat este fotoreporter la Turnul Sfatului. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu şi a Programului de fotojurnalism din cadrul Colegiului Loyalist din Belleville, Canada şi fotoreporter profesionist de şase ani. Sebastian Marcovici este fotoreporter al publicaţiei Hermannstadter Zeitung şi corespondent al agenţiei de presă News In. A absolvit Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Munchen, secţia: foto – design şi face fotografie de presă la un nivel profesionist de trei ani.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.