Revoluţia din Sibiu într-un documentar

144

Împreună cu câţiva tineri jurnalişti din Sibiu, prin ONG-ul A.L.E.G (Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen), video jurnalistul Octavian Repede a realizat un film documentar despre Revoluţia din Sibiu.

Filmul documentar „SIBIU 1989” este o creaţie independentă dedicată martirilor revoluţiei şi aduce un omagiu tuturor celor care au reuşit prin participarea lor la evenimentele din Sibiu 1989 să aducă idealul de libertate şi democraţie mai aproape de locuitorii oraşului de pe malul Cibinului.
Clipboard01Documentarul „SIBIU 1989” va fi lansat luni, 21 decembire, ora 18, la Casa de Cultură (Sala Studio), intrarea fiind gratuită.

Filmul abordează evenimentele petrecute acum 20 de ani prin prezentarea dramelor şi tragediilor care au avut loc. Bilanţul victimelor revoluţiei de la Sibiu este de aproximativ 252 de răniţi şi 99 morţi. Raportat la numărul poulaţiei din acea perioadă, Sibiul este oraşul cu cel mai mare număr de victime pe cap de locuitor din ţară.

Scopul declarat al documentarul este de a aduce sub forma unitară a unui material video “povestea” zilelor fierbinţi ale revoluţiei din Sibiu 1989. Adunând materiale autentice – video, foto, documente scrise, declaraţii sau mărturii ale participanţilor la evenimente – documentarul încearcă să contureze cât mai obiectiv desfăşurătorul evimentelor petrecute pe străzile din Sibiu. În acelaşi timp documentarul îşi propune să aducă şi o viziune modernă, imparţială zilelor fierbinţi ale lui decembrie 1989.

Octavian Repede a mai realizat şi documentarele „Chemarea Muntelui”, film documentar despre primul alpinist roman pe Everest şi „Jurnal Mexican:-de Teodor Tulpan, însemnări de calatorie din expeditia „Mexic 2008”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.