okVoluntarii de la Crucea Roşie Sibiu, împreună cu Off Road Club Sibiu, au reuşit să ducă la bun sfârşit o nouă acţiune de distribuire de alimente din cadrul proiectului Banca de Alimente.

Numai puţin de 50 de beneficiari din Slimnic, Veseud, Ruşi şi Albi au primit în 22 decembrie, pachetele cu 12 kg de alimente. ”În Slimnic, Veseud şi Ruşi am avut cele mai multe cazuri sociale iar în cătunul Albi nu au fost decăt trei familii de acest gen. Drumul până în Albi este impracticabil, mai ales iarna; nu am fi reuşit să facem această distribuire fără ajutorul băieţilor de la Off Road Club Sibiu, partenerii noştri, care ne pun întotdeauna la dispoziţie timpul lor, maşinile 4X4 precum şi combustibilul pe care acestea îl consumă în cadrul acţiunilor noastre. Acţiunea de ieri a fost destul de solicitantă pentru noi, având în vedere faptul că vremea şi locaţia nu ne-au avantajat deloc”, spune Cristina Bîzu, asistent social şi coordonator programe Crucea Roşie Sibiu.

Alinare pentru bolnavi şi bătrâni

Beneficiarii acţiunii din 22 decembrie au fost multe persoane în vârstă, bolnave şi singure, cazuri de paralizie, familii sărace cu mulţi copii, familii care locuiesc în condiţii precare sau persoane fără venituri. ”Reacţia beneficiarilor ne-a bucurat, întrucât mulţi dintre ei, în lipsa acestui pachet de alimente, nu ar fi avut ce să pună pe masa de Crăciun”, mai spune Cristina Bîzu.

Mii de alimente distribuite

Banca de Alimente reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii şi/sau sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Sibiu şi din judeţ. De la începutul proiectului în Sibiu, Crucea Roşie împreună cu magazinele Carrefour si Real au colectat peste 2.000 de kg de alimente neperisabile destinate persoanelor vulnerabile din judeţ.

VEZI IMAGINI DE LA AVENTURA VOLUNTARILOR PE DRUMURILE DESFUNDATE CĂTRE CĂTUNUL ALBI[nggallery id=481]

Comentariul meu

Lasă un răspuns