Ice Hotel Bâlea Lac s-a deschis în Ajunul Crăciunului

127

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea lac a fost contruit în al cincelea sezon consecutiv. Cei peste 50 de meşteri au muncit la el mai puţin de două săptămâni.

Din seara de Ajun,  Ice Hotel Bâlea Lac este deschis pentru vizitatori şi va promova şi în acest an zona Bâlea în întreaga lume, fiind singurul obiectiv turistic de acest gen din Europa de Est.

Intitulat Ice Hotel Cold Think – Ice Hotel Gândire Rece, contrucţia se întinde pe o suprafaţă de 650 metri pătraţi şi dispune de 10 camere duble, un Ice Bar, un Ice Restaurant şi o esplanadă cu expoziţie de statui din gheaţă. Fiecare cameră poarta numele unui filozof cunoscut, român sau străin iar în fiecare cameră v-a fi expusă o scurtă prezentare a filozofului a cărui nume îl poartă camera. La Ice Restaurant meniul are patru feluri de mâncare, iar gustarea şi desertul vor fi servite pe farfurii din gheaţă.  Cei care doresc să servească masa în Ice Restaurant vor beneficia de un welcome cocktail. Preţul unei nopţi la Ice Hotel este de 99 de lei de persoană.

Respectând tradiţia consacrată a ediţiilor trecute, Proiectul de Marketing Turistic “Ice Hotel 2010” va cuprinde şi în acest sezon, o serie de acţiuni organizate cu prilejul celor mai importante sărbători. Vor fi organizate petreceri de Crăciun, Revelion, Ziua Îndrăgostiţiilor sau 8 martie.

Biserica şi hotelul inaugurate de bobotează

Nici în acest sezon, din componenţa Complexului „Ice Hotel 2010” nu va lipsi Biserica de Gheaţă. Inedita biserică de la Bâlea Lac va avea caracter ecumenic şi va fi deschisă gratuit tuturor vizitatorilor, indiferent de religie. În sezoanele trecute, Biserica de Gheaţă a găzduit mai multe evenimente religioase, aici fiind oficiate trei botezuri şi o cununie religioasă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi