Ora de Sibiu
Știri in direct

Somajul a sărit de 8 la sută – Noi concedieri la Sibiu

105

La sfârşitul lunii decembrie 2009 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 15.315 şomeri, din care 6.458 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 8,2%. Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor a crescut cu 593 persoane iar rata şomajului a înregistrat o creştere cu 0,3 puncte procentuale.

În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 7.335 persoane, ALOFM Mediaş – 4.105, Unitatea Locală Avrig – 1.066, Unitatea Locală Agnita – 1.250, Punctul de lucru Dumbrăveni – 935 şi Punctul de lucru Cisnădie – 624 șomeri înregistrați. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale datele statistice indică un număr de 10.685 muncitori, 3.303 persoane cu studii medii şi 1.327 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 11.154 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 4.161 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al  grupelor de vârstă cele mai multe persoane (4.201) au între 30-40 ani, urmează apoi grupa de vârstă 40-50 ani cu 4.182 șomeri înregistraţi, în timp ce cei mai puțini șomeri (890) au peste 55 ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de proveniență 9.030 aparțin mediului urban în timp ce 6.285 provin din mediul rural.

Mai puţin de 300 de angajări

În luna decembrie 2009 un număr de 264 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenție, din care 135 șomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu iar alte 10 persoane s-a angajat în urma beneficierii de servicii de informare şi consiliere profesională.

Disponibilizări în februarie

Pentru anul 2010 AJOFM Sibiu a primit înștiințări privind intenția de a efectua disponibilizări colective din partea a 2 agenți economici din județ, care doresc să recurgă la aceste acțiuni în luna februarie. Unul dintre aceștia activează în domeniul industriei metalurgice și va disponibiliza 25 persoane, iar cel de al doilea, care are ca obiect de activitate repararea, întreținerea, instalarea de mașini și echipamente, va concedia 20 angajați.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...