bocDupă ce se întâlnesc cu șefii de la deconcentrate și vizitează fabrica de transformatoare Retrasib, Boc și Videanu vor face și o conferință de presă la Sibiu.

Miercuri, 3 februarie, premierul Emil Boc, însoţit de ministrul Economiei, Adriean Videanu, se va afla la Sibiu, unde, începând cu ora 11.30, va vizita societatea RETRASIB SA, apoi, la ora 12.30, la sediul Instituţiei Prefectului, se va întâlni cu şefii serviciilor deconcentrate.

La Retrasib, în consiliul de administraţie se regăsesc oamenii de afaceri clujeni, Octavian şi Călin Buzoianu, cel din urmă fiind şi acţionar prin Hold Invest SRL.  Fraţii Buzoianu sunt printre cei mai puternici oameni de afaceri din Cluj Napoca şi deţin singurul hotel de cinci stele din Cluj, Opera Plaza, construit pe un teren al fabricii de dulciuri Feleacul, unde aceştia au fost acţionari. Acţionar la fabrica de transformatoare este ca persoană fizică şi Ioan Cioabă Mihuţescu, rudă cu regele Florin Cioabă.

Retrasib vrea să contruiască tranformatoare de mare putere

Potrivit paginii de internet a societăţii care are profil de activitate fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice şi a aparatelor de distribuţie şi control a electricităţii este în plină expansiune.

„In anul 2009 SC RETRASIB SA Sibiu a continuat programul de modernizare si retehnologizare al atelierelor de fabricaţie şi al procesului de producţie.  Obiectivul declarat al managementului de a crea condiţiile tehnologice fabricării transformatoarelor şi autotransformatoarelor cu puteri de pana la 500 MVA si tensiuni de 500 kV a impus continuarea programului de investiţii prin modernizarea capacităţilor de producţie, dotarea cu maşini şi dispozitive care să asigure desfăşurarea procesului tehnologic în condiţii de siguranţă, cu respectarea cerinţelor beneficiarilor şi normelor tehnice în vigoare.”


Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. nu mai apartine de stat.i banii vin la actionarii care au facut o treaba jos palaria.felicitari domnul stancu,caci daca nu era el mai aveam o fabrica inchisa in romania.

  2. Traiasca tovarasii si poporu iubit si pretin.O tara infloritoare ca haznaua din fundu’ curtii.