O autospecială nou nouţă a pompierilor a ajuns într-un gard de pe Bulevardul Vasile Milea, după ce un Renaul Clio i-a ieşit în faţă la semafor.[nggallery id=517]

Pompierii mergeau într-o misiune de simulare a unui incendiu la S.C. Eurofoam S.R.L din Şelimbăr la intersecţia dintre străzile Iorga şi Vasile Milea, şoferul unui Renault Clio a intrat  pe culoarea verde în intersecţie, ignorând însă sirenele pompierilor care veneau pe bulevard. S-a trezit în faţă cu autospeciala pompierilorm, a doua din coloana, şi a intrat direct în ea. Din impact, maşina pompierilor  a intrat în balans iar şoferul, ca să evite intrarea pe contrasens, a tras şi supă ce a doborât un stâlp, s-a suit pe gardul unei case in care funcţiona o filială a societăţii de asigurări Generali.

Două victime din Renault-ul Clio au fost transportaţi de SMURD la Spital, în timp ce şoferul autospecialei a fost rănit uşor.

[nggallery id=518]

Răniţii în afara pericolului

În autoturismul Clion se aflau doi soţi şi ambii au primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe, transportaţi la spital de una din ambulanţele SMURD care mergeau spre exerciţiul de la Şelimbăr.

In urma investigatiilor medicale s-a constatat ca bărbatul, în vârstă de 64 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar femeia, in varsta de 60 de ani, o contuzie toracică. Pacientii au primit ingrijiri medicale si nu au necesitat internare.

Autospeciala era nouă

Autospeciala de stingere a incendiului cu apă şi spumă a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la sfârşitul anului 2007. Pentru a fi transportată înapoi în curtea pompierilor, maşina a trebuit să fie golită de apă, operaţiune care a durat mai bine de 20 de minute. Valoarea estimativă a pagubelor este în curs de stabilire.

Şoferul a rămas fără permis

Şoferul vinovat de producerea accidentuluia rămas fără permis, care i-a fost suspendat pentru neacordare de prioritate unei coloeana afaltă în misiune cu semnalele acustice şi luminoase pornite. Şoferul le-a declarat poliţiştilor că a văzut că e verde şi a vrut să treacă, dar nu a observat pompierii. „Şoferul autospecialei a fost profesionist şi e de admirat cum a controlat maşina. Era încărcat cu 5 tone de apă şi putea să fie prăpăd dacă intra pe contrasens” a declarat comisarul Narcis Voinea, seful Biroului Poliţiei Rutiere Sibiu.
VIDEO2:Dan Claudiu Buzdugan

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Noroc ca mergeau la o simulare ca altfel aredea Eurofoam-ul din temelii… Bine ca n-a murit nimeni.

  2. Alt bosorog idiot care conduce cu 40 de km la ora cand nu trebuie si cu 70 in intersectie.Astia expirati tre sa nu mai aiba carnet.Mosule treci pe bicicleta .