„Eu când vreau să fluier, fluier” a luat Ursul de Argint la Berlin

2 72

Lungmetrajul „Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban, a primit „Jury Grand Prix – Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint”, după ce a obţinut şi distincţia „Alfred Bauer”, oferită pentru noi perspective în arta cinematografică, la gala Festivalului de Film de la Berlin.

radu serban

Alături de Florin Şerban, pe scenă au urcat, pentru a ridica „Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint”, actorii Ada Condeescu şi George Piştereanu. Premiul le-a fost înmânat de actriţa Renée Zellweger.

Lungmetrajul „Eu când vreau să fluier, fluier” este o poveste emoţionantă despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, traseu spus prin luptă fizică, mimică şi, uneori, cuvinte si va rula  în cinematografele româneşti din martie, a declarat pentru MEDIAFAX regizorul.

Povestea lui Silviu (George Piştereanu), un tânăr încarcerat de patru ani într-un penitenciar pe malul Dunării, care a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân, este prezentată simplu de către regizor . Acesta  alege să exprime drama tânărului – care, cu două săptămâni înainte de eliberare, află că mama lui s-a întors acasă după mult timp petrecut în Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic acolo – în special prin prisma mimicii şi a gesturilor tânărului, cu prea puţin dialog şi, uneori, neesenţial pentru personaj.

Într-o cronică publicată de Screen Daily, criticul Dan Făinaru a descris pelicula lui Florin Şerban într-un singur cuvânt: „brută”. „«Brut» este cuvântul care poate să descrie acest film de debut şi calitatea sa excepţională. Povestea unui deţinut de 18 ani, Silviu , care urmează să fie eliberat curând, dar care pare că vrea să îşi saboteze eliberarea are, bineînţeles câteva neajunsuri, dar este mai autentic decât alte filme asemănătoare, care sunt realizate cu mijloace mai sofisticate, de regizori cu experienţă”, scrie Screen Daily, care califică „Eu când vreau să fluier, fluier” ca fiind „un aport meritoriu la noul val al cinematografiei româneşti”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. Zona4 scrie

    Eu Cand Vreau Sa Fluier, Fluier , Piesa Inspirata, Cu Imagini Din Film

    video

  2. Zona4 scrie

    Eu Cand Vreau Sa Fluier, Fluier , o piesa inspirata din film

    video

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...