Jaguarul şi Iacul – noua atracţie de la ZOO

0 215

VIDEO:Dan Claudiu Buzdugan

Leo are un vecin nou
Leii de la Zoo sunt vecini cu jaguarul recent adus

Numărul animalelor a crescut în ultima vremee , printre achiziţiile notabile numărându-se jaguarul, trei specii de reptile, papagali, maimuţe (pavieni) şi ierbivore (vatusi şi iacul).

Majoritatea amplasamentelor au fost aduse la standarde europene: au fost construite amplasamente noi pentru lei, tigrii, lupi, lupi albi, lame, oaia cu coamă, şi mistreţi şi a fost reabilitat şi extins amplasamentul pentru reptile şi papagali. Numărul animalelor a crescut şi el, printre achiziţiile notabile numărându-se jaguarul, trei specii de reptile, papagali, maimuţe (pavieni) şi ierbivore (vatusi şi iacul). Infrastructura Grădinii a beneficiat şi ea de lucrări de extindere şi modernizare, a fost construit un WC public, a fost construit un drum carosabil de 1500 mp şi încă două alei pietonale în suprafaţă de peste 300 mp, la care se adaugă încă 3.000 de mp de alei reabilitate. În continuare este în lucru clădirea care va găzdui noul sediu administrativ al Grădinii. În total, au fost realizate investiţii de aproximativ 4.000.000 lei, iar rezultatele nu au întârziat nici ele să apară, numărul vizitatorilor dublându-se, de la 80.000 în anul 2007 la 123.000 în anul 2008 şi peste 170.000 în anul 2009.

Cea mai modernă din ţară

În prezent Gradina Zoologică Sibiu este una din cele mai moderne din ţară şi se întinde pe o suprafaţă de peste 15 hectare, prezentând vizitatorilor 177 de animale din 47 de specii, cele mai noi achiziţii fiind doi şerpi boa, un anaconda şi pecarii (mistreţi pitici) aduşi în luna septembrie a anului trecut. Programul de funcţionare este zilnic între orele 9 – 17 (sâmbătă şi duminică inclusiv), iar preţul unui bilet este de 3 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii, elevi şi pensionari.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.