simulare de cutremur în centrul sibiuluiSirenele de avertizare din municipiul Sibiu vor suna pentru scurt timp vineri, 26 februarie, cu ocazia unui exerciţiu organizat de Ziua Protecţiei Civile.

În ziua menţionată, începând cu ora 12, vor suna patru dintre sirenele din Sibiu: cea instalată pe Hotelul Ibis, cea de pe clădirea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice de pe Calea Dumbrăvii, sirena de la U.M. 01606 de pe Bulevardul Vasile Milea şi cea de pe clădirea SC Sibdress S.A. de pe Bulevardul Victoriei. „Sirenele vor emite, la începutul exerciţiului, semnale acustice specifice pentru dezastre (conform legislaţiei) constând în cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, iar la finalul simulării, specific încetării pericolului, un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute”, se arată într-un comunicat al primăriei Sibiu. Această acţiune face parte dintr-un exerciţiu organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, cu ocazia aniversării a 77 de ani de existenţă a Protecţiei Civile în România, exerciţiu la care şi Primăria Municipiului Sibiu este partener, prin intermediul Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă.

Simulare de cutremul la pasajul Dumbrava

Exerciţiul va cuprinde o intervenţie în Pasajul Dumbrava în situaţia de urgenţă generată de producerea unui cutremur, salvarea de persoane blocate la unul dintre etajele superioare ale Hotelului Ibis, lichidarea unor focare de incendiu provocate de scurt-circuite şi avarii la reţelele de alimentare cu energie electrică şi gaze naturale şi o intervenţie în cazul producerii unui accident grav de circulaţie.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. sirena de pe ibis a sunat doar de 2 ori …cateva secunde la inceput 1 data si lasfarsit tot asa nici decum asa cum scrie in articol