winter park balea lacConcursurile din WinterPark  au adus în Căldarea Balii un număr de peste 500 spectatori şi 60 de concurenţi au luat startul în concursurile de biciclete, snowboard , ski , ski copii şi sanie care au trăit spiritul de competiţie fairplay şi au participat cu energie la toate probele.

La data de 20 februarie 2010 a avut loc inaugurarea complexului sportiv de iarnă a”Winter Park Balea Lac 2010”. Winter Park Balea-Lac este la cea de a doua ediţie, şi în acest sezon în incita compexului sportiv au fost amenajate o pistă de sănii, snowpark cu o varietare de construcţii din gheaţă şi zăpadă, traseu de dual Mountainbike ce conţine elemente specifice construite din zăpada şi gheaţă. Evenimentul de deschidere Winter Park Balea Lac 2010 a cuprins în program mai multe concursuri :

Freestyle Open Winter Park Balea Lac 2010

Concursul de snowboard şi ski free-style a avut  la start 25 snowboarderi şi skiori din toată ţara precum şi doi reprezentanţi ai Ungariei. Formatul freestyle al concursului a presupus calificarea în finală prin două manşe pe elemente la alegere, juriul punctând diversitatea, tehnicitatea şi stilul fiecărui concurent în cele două manşe desemnând 6 snowboarderi şi 3 skiori calificaţi în finală concursului Freestyle Open care a avut loc duminică  cu o probă specială la Bowl. Concurenţii din Ungaria sau îndreptat spre victorie încă de la începutul competiţiei cu sărituri spectaculoase şi alunecări pe ţeava cu grad sporit de dificultate şi execuţii cu stil.

UpDown Cup – Dual Downhill Experiences 2010

Fiind la a treia să ediţie, „UpDown Cup – Dual Downhill” a debutat pe un traseu construit în totalitate din zăpada, în cadrul parcului special amenajat „Winter Park Balea Lac”. Au luat startul în competiţie bikeri veniţi din întreagă ţara,iar ulterior calificărilor,care au fost cronometrate individual,au parcurs traseul şerpuit presărat cu diverse obstacole, doi câte doi rideri, cel mai rapid dintre ei avansând în manşa următoare,până când au ajuns în finală Pârau Sorin din Hateg şi Seicean Ovidiu din Sibiu,cel din urmă câştigând pe ultimii 10 metri meritul de-a fi cel mai experimentat rider din cadrul UpDown Cup Dual Downhill Experiences”.

Concurs Ski Copii

Fiind deja binecunoscut după ediţiile anterioare , concursul de ski copii s-a desfăşurat în condiţii optime , traseul marcat cu porţi de concurs a fost parcurs de către ţinerii concurenţi în două manşe contraconometru, cel mai bun timp contând în stabilirea ierarhiei la băieţi şi la fete.

Concurs Sanie

Traseul de sanie presărat cu contrapante şi săritori a fost un adevărat spectacol la care au participat şi o mulţime de turişti aflaţi în trecere la Winter Park Balea-Lac”.Timpul câştigător a fost de treisprezece secunde aducând-ui câştigătorului produse Fundango şi WinterPark.

Fire&Ice Show

Cum in statiunile din Austria acest show a devenit deja popular, prima editie Fire&IceShow in WinterPark Balea Lac a fost un mare succes , majoritattea concurentilor din WinterPark au gasit curajul de a participa la aceasta proba   sarind prin „cercul de foc” cu skiuri, snowboard, bicicleta si sanie.

Clasament concursuri WinterPark Balea Lac

Snowboard

1 Takacs Balasz                  Budapesta

2 Vlad Voinescu                   Brasov

3 Adolf Ghergheleah           Miecurea Ciuc

Premiul special pentru fata snowboard        Paula Seicaru          Bucuresti

Premiu special pentru evolutia la elementul Bowll   Alex Parvan  Deva

Ski

1 Trso Lukas                          Budapesta

2 Dan Marcu                          Miercurea Ciuc

3 Virginas Bando                   Miercurea Ciuc

Ski Copii – Fete

Tara Freinademetz             Sibiu

Ioana Chivulescu                 Bucuresti

Baieti

Bogdan Stoia                     Sibiu

Santiago Freinademetz        Sibiu

Sanie

1 George Zahariuc          Avrig

2 Gigi  Comsa                 Veseus

3 Mateffy Istvan              Miercurea Ciuc

UpDownCup

1 Seician Ovidiu        Sibiu

2 Parau Sorin           Hateg

3 Kelemen Arpad      Miercurea Ciuc

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns