veterani de razboiVeteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit sunt scutiţi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri în suprafaţă de până la 5 hectare.

Această scutire de impozit a fost aprobată prin Legea nr. 24/2.03.2010 care modifică şi completază articolul 284 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. „Primăria Sibiu invită toate persoanele care se încadrează în cerinţele enumerate mai sus să se prezinte la Direcţia Fiscală Sibiu pentru depunerea actelor doveditoare pentru a beneficia de scutirea de la plată a impozitului pe teren”, a explicat Carmen Chiş, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Se primesc deja acte

Actele necesare sunt următoarele: legitimaţia de veteran sau văduvă de veteran şi extrasul de carte funciară, iar pentru terenurile care nu sunt întăbulate sunt necesare acte doveditoare ale proprietăţii.

Programul de depunere al actelor este:

Camera 18: orele 8-12 (de luni până vineri)

Camera 19: orele 12-15 (de luni până joi)

Această scutire se acordă începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificatoare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

  1. Aceasta prevedere a fost reglementata prin Legea 303/2007 pentru modificarea Legii 44/1994 privind veteranii de razboi si trebuia aplicata incepand cu data de 01.01.2008 asa cum a precizat Directia Legislativ Impozite Directe din Ministerul Finantelor Publice, dar la noi legile se aplica dupa bunul plac. In mod normal Primariile ar trebui sa restituie sumele incasate pe anii 2008 si 2009.