anl sibiuLucrările de construire la blocul pentru medici rezidenţi de pe strada Independenţei au fost reluate la sfârşitul anului trecut, iar în cartierul Reşiţa II – pe strada Viitorului – urmează să fie construite patru blocuri fiecare cu câte două scări, cu parter şi trei etaje.


În cursul anului 2008 reprezentanţi ai municipalităţii sibiene s-au deplasat la ANL Bucureşti pentru a prezenta acestei instituţii studiile de fezabilitate pentru construirea a două obiective importante pentru Sibiu: finalizarea blocului pentru tineri şi medici rezidenţi de pe strada Independenţei şi costruirea de noi blocuri pentru tineri şi cazuri sociale în cartierul Reşiţa II.

Ambele proiecte au fost aprobate de ANL Bucureşti care a decis acordarea finanţării pentru finalizarea blocului destinat medicilor rezidenţi şi pentru construirea a patru blocuri de locuinţe în cartierul Reşita II. ANL a contractat şi finanţat proiectele tehnice şi detaliile de execuţie precum şi lucrările propriu-zise. Firma contractată de ANL este SC Victor Construct din Botoşani.

Municipalitatea sibiană a eliberat deja autorizaţia de construire pentru aceste obiective şi a predat către ANL Bucureşti amplasamentele pentru a putea demara construcţia.

Blocul medicilor gata în 18 luni

Lucrările de construire la blocul pentru medici rezidenţi de pe strada Independenţei au fost reluate la sfârşitul anului trecut când a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuţie în cazul acestui bloc este de 18 luni. Prin finalizarea acestui obiectiv vor fi construite 95 de apartamente. În cartierul Reşiţa II – pe strada Viitorului – urmează să fie construite patru blocuri fiecare cu câte două scări, cu parter şi trei etaje. Fiecare scară va avea câte 11 apartamente, numărul total de apartamente ce urmează a fi construite ridicându-se la 88, cu una sau două camere. Ordinul de începere pentru această lucrare a fost dat în luna martie 2010, iar conform contractului, termenul de execuţie este de 11 luni. „Mă bucur de deschiderea arătată de ANL Bucureşti către aceste obiective de maxim interes pentru sibieni. Sper că această colaborare să fie una foarte bună, iar tinerii sibieni să beneficieze cât mai curând de aceste locuinţe” a declarat primarul Klaus Iohannis. În prezent municipalitatea sibiană administrează 440 de astfel de locuinţe în trei cartiere sibiene, ultimile fiind repartizate în anul 2008.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu