VIDEO-FOTO:Câinii fără stăpân au făcut spectacol la şcoala Mihai Eminescu

114

VIER PFOTEN a revenit în Sibiu cu o mega demonstrație canină care i-a încântat pe cei mici în cadrul proiectului educațional  „Copiii învață să protejeze animalele”.

Peste 1500 de copii din județul Sibiu au participat anul acesta la proiectul educațional a”Copiii învăța să protejeze animalele”. Acum, odată cu încheierea cursului, reprezentanții VIER PFOTEN în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu au considerat că a venit momentul ca cei mici să participe la un mega eveniment distractiv dar și educativ în același timp, o demonstrație canină de mare clasă, pusă în scenă de foști câini fără stăpân Astfel, miercuri  între orele 11:00 și 13:00 și joi 22 aprilie între orele 12:00 și 13:00, la Școala Mihai Eminescu, copiii participanți la proiect vor putea să-i vadă pe  Codruț, Crețu, Țucă, Marin,  Spritz, Alma, Gigica și Focă, vedetele proiectului Câini pentru Oameni. Acești câini nu aveau stăpân cu ceva timp în urmă, erau câini maidanezi. Ei au fost adoptați de reprezentanții VIER PFOTEN. Acum, după ce au fost antrenați, câinii salvează vieți. O parte dintre ei sunt câini de căutare și salvare și pot interveni în cazul unor calamități naturale (cutremur, avalanșe sau alunecări de teren), iar o parte fac terapie cu copiii cu dizabilități. De fapt, mesajul pe care VIER PFOTEN îl transmite cu ocazia unor astfel de evenimente este acela că și câinii fără stăpân de pe străzi sunt importanți, ei putând chiar salva vieți omenești, atât timp cât sunt tratați că niște ființe vii, cu suflet.

Cort şi mascote la Mihai Eminescu

În cadrul evenimentului, impresionantele mascote gonflabile VIER PFOTEN precum și un cort info au fost instalate în curtea școlii Mihai Eminescu, iar reprezentanții fundației au împărţit fluturași, abțibilduri și alte obiecte promoționale celor prezenți la eveniment.  Până în prezent, peste 8500 de copii au beneficiat de proiectul „Copiii învăța să protejeze animalele .

VIDEO: Dan Claudiu Buzdugan. FOTO: Andreea Petresc

[nggallery id=549]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.