Din 1 iunie încep înscrierile la grădiniţele din Sibiu

0 103

gradinita 30 018Înscrierile la grădiniţele de stat din municipiul Sibiu încep cu data de 1 iunie. În planul de şcolarizare 2010 – 2011 sunt prevăzute aproximativ 4700 de locuri în cele 32 de grădiniţe administrate de municipalitate.

“Ştim că cererile pentru locurile la grădiniţele de stat sunt foarte mari şi tocmai de aceea căutăm soluţii pentru mărirea numărului de locuri din unităţile administrate de municipalitate”, a declarat primarul Klaus Iohannis în conferinţa de joi dimineaţă.

În fiecare an grădiniţele sibiene funcţionează la capacitate maximă şi de cele mai multe ori cererile depăşesc numărul total de locuri din unităţile şcolare.  Fiecare grădiniţă are un grafic după care se fac aceste înscrieri, iar obligaţia care le revine unităţilor de învăţământ este aceea de a înscrie, în primul rând, copiii care locuiesc în zona grădiniţei respective, cei care provin din creşe, dar şi cei care au fraţi sau surori înscrişi la unitatea respectivă de învătământ preşcolar. Urmează ca apoi, în funcţie de locurile rămase neocupate, să ia în calcul cererile părinţilor care vin din alte zone ale municipiului. Pentru un mediu propice desfăşurării activităţiilor preşcolare municipalitatea a investit anul trecut în grădiniţele sibiene suma de 349.484 de lei.  Au fost executate lucrări de reparaţii curente, igienizări şi împrejmuriri, dar şi proiectări şi expertize tehnice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...