Armă pierdută la „Măgura”, găsită de poliţiştii sibieni după 3 zile la Sadu

0 195

arma gasita politieArma a fost pierdută de un sibian care o avea pusă la şaua unui cal, care a fugit după ce a fost speriat de trei tineri cu ATV-urile. Poliţia a găsit arma după trei zile de la dispariţia calului.

În dimineaţa zilei de ieri, H. Pavel a sesizat pierderea unei arme de vănătoare.

Poliţiştii sibieni au început o anchetă, fiind stabilite următoarele:

În data de 24 aprilie a.c., H. Pavel (52 de ani, domiciliat în localitatea Cisnădie, judeţul Sibiu) împreună cu B. Dumitru (54 de ani, domiciliat în localitatea Sadu, judeţul Sibiu) s-au deplasat într-o zonă cunoscute sub numele “Măgura” pentru a repara un grajd.

În ziua următoare, 25 aprilie a.c., cei doi bărbaţi se întorceau din această zonă, însoţiţi fiind de un cal cu şa pe care se aflau doi desagi cu diferite bunuri ale celor doi (un rucsac, o maşină de găurit, un sac de dormit) precum şi o armă de vânătoare şi 15 cartuşe.

La intrarea în localitatea Sadu, într-o zonă de păşunat, calul celor doi bărbaţi s-a speriat de 3 ATV-uri conduse de trei tineri şi a luat-o la galop spre zona Măgura – Cisnădie – Paltiniş.

Bărbaţii au căutat calul timp de 3 zile însă nu l-au identificat, iar în cursul dimineţii de ieri au sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu cu privire la incident.

Imediat după sesizare, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu au luat legatura cu lucrători din cadrul Salvamont Cisnădie, Ocolul Silvic Cisnădie, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Sibiu – grupa de vânătoare de pe Fondul numarul 10 Sadu,  în vederea constituirii echipelor de scotocire.

arma gasita 2Armă găsită la Sadu

În urma reconstituirii traseului parcurs de cal, pe baza datelor furnizate de H.Pavel, echipa formată din lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu a ajuns în zona Valea Hotarului, teritoriu administrat de comuna Sadu, unde au identificat o cărare de urme ce păreau a fi create de copite de cal, cărare ce ducea spre liziera pădurii. La aproximativ 100 m în pădure au fost identificaţi doi desagi în care se aflau bunurile bărbaţilor precum şi arma de vânătoare şi cartuşele. Arma de vânătoare şi cartuşele au fost ridicate pe bază de dovadă.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.