Alpinistă găsită moartă în munţii Făgăraş în apropiere de Bâlea Lac

0 85

fagaras1Alpinista în vârstă de 41 de ani, din Cluj, care a fost dată dispărută în zona creastă a Munţilor Făgăraş a fost găsită moartă de către salvamontişti, într-o prăpastie din zona Vârfului Buda, conform agenţiei Mediafax.

Potrivit celor de la Mediafax, zona în care a fost găsită femeia se află la o altitudine de aproximativ 2.400 de metri, cadavrul fiind găsit într-o prăpastie adâncă de 70 de metri.

Salvamontiştii spun că este posibil ca femeia să fi fost suprinsă de o avalanşă în zona respectivă şi aruncată de pe creastă în prăpastie. „Am adescoperit-o în zona Vârfului Bud. Este într-o prăpastie şi urmează să o scoatem de aici şi să o transportăm undeva la baza muntelui, iar operaţiunile vor mai dura câteva ore”, a declarat Ion Sănduloiu. El a precizat că trupul neînsufleţit va fi dus la morga Spitalului Judeţean din Piteşti pentru necropsie, astfel încât să fie stabilite cauzele decesului.

Femeia, Anda Goleanu, era din Cluj-Napoca şi a încercat să facă un traseu de creastă, traversând Munţii Făgăraş din judeţul Argeş până în judeţul Sibiu. Ea a plecat în munţi singură, încă de vineri, iar dispariţia acesteia a fost anunţată abia luni de către prietenul său, care nu a mai putut să ia legătura cu ea pe telefonul mobil.

CITIŢI ÎNTREAGA POVESTE AICI

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.