Tursib implementează un nou sistem de ticketing în autobuzele din oraş

0 321

validatorÎncepând din această săptămână compania care asigură transportul public în comun în municipiul Sibiu va trece la implementarea noului sistem de ticketing. Noile aparate au costat peste 40.000 de lei.

Noul sistem prevede dotarea mijloacelor de transport cu validatoare speciale care inscripţionează biletele de călătorie tipărite pe hârtie termosensibilă. Validatorul conţine o imprimantă termică care imprimă pe bilet ora şi data folosirii.Pentru început Tursib a achiziţionat un număr de 30 de validatoare electronice care au fost montate la începutul acestui an pe 10 mijloace de transport (câte trei în fiecare autobuz) pentru a testa noua modalitate de validare a tichetului de călătorie. Validatoarele existente şi cele de tip nou vor funcţiona în paralel până când societatea de transport public va dota toate mijloacele de transport cu noul tip de aparate. Cele 30 de validatoare au fost achiziţionate în urma unei proceduri de cumpărare directă, firma furnizoare fiind Alien Concept din Oradea. Valoarea pe bucată este de 1.400 de lei.

Noi tipuri de bilete

BILET TERMICDin această săptămână se va materializa şi cea de-a doua componentă a noului sistem de ticketing: Tursib va scoate la vânzare bilete de călătorie tipărite pe hârtie termosensibilă, cu un nou design. Hârtia din care noile tichete sunt confecţionate asigură un element de siguranţă care elimină posibilitatea de a le fotocopia. „Un alt aspect pozitiv al folosirii acestui tip de hârtie este eliminarea posibilităţii de refolosire a tichetului de călătorie: odată ce validatorul electronic a marcat pe bilet data şi ora, aceste elemente nu mai pot fi şterse aşa cum se întâmpla în cazul tipului vechi de tichete” spune Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Bilete noi din această săptămână

Noile bilete vor fi puse în vânzare începând din această săptămână, treptat, în momentul în care fiecare unitate de vânzare îşi epuizează stocurile de bilete de tip vechi. Sibienii care au achiziţionat mai multe tichete de tip vechi le pot folosi în continuare, acestea putând fi folosite pe ambele tipuri de validatoare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.