Conferinţă internaţională cu profesori de la 40 de universităţii din lume la ULBS

0 106

Rectorul Constantin Oprean in dreapta lui fiind Marc DienerLa conferinţa care a debutat la Sibiu în cursul dimineţii de 6 mai participă reprezentanţii a 40 de universităţi din întreaga lume, alături de coordonatorii la nivel internaţional ai programului EMMA.

Printre chestiunile discutate este inclusă şi dezvoltarea viitoară a proiectului. ”Este un program finanţat de Comisia Europeană care facilitează mobilitatea studenţilor şi a cadrelor universitare din afara Uniunii Europene către universităţi din consorţiul european. Acum se va discuta şi extinderea acestui program nu numai cu universităţi din sudul Asiei, ci şi cu cele din America de sud şi nordul Africii”, spune rectorul Universităţii ”Lucian Blaga”, Constantin Oprean. ”Această conferinţă de la Sibiu nu era programată la începutul programului. Ceea ce mă impresionează cel mai mult este entuziasmul pe care l-am întâlniti aici, la Sibiu, în cadrul acestui program”, a declarat coordonatorul EMMA, Marc Diener, de la Université de Nice, din Franţa.

O parte din studenţii şi profesorii din sudul Asiei care studiază acum la Sibiu au fost repartizaţi, iniţial, la universităţi din alte oraşe ale Europei. Spre exemplu la Heildelberg, Germania. Studentul la Inginerie Muhammad Arsalon Faroon şi profesorul de matematică Mohammad Nazrul Islan, au preferat să lase Germania pentru Sibiu. ”Cursurile din Germania erau susţinute acolo în limba germană. Aici, la Sibiu, avem şansa să învăţăm în limba engleză”, spune Muhammad Arsalon Faroon.

EMMA se vrea un prim pas în combaterea sărăciei, prin investirea în oameni, pentru a dezvolta un grup de oameni calificaţi, cu orizonturi largi şi care, alături de experienţa dobândită pe plan internaţional, să devină lideri de opinie în noua lume globalizată.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.