studenţii străini se transferă din germania, franţa şi italia la sibiuOferta Universității din Sibiu a determinat mai mulți studenți și profesori din Asia să ceară transferul lor din alte mari centre universitare din Germania, Franța sau Italia, în România, la Sibiu.

Succesul EMMA la Sibiu a dus la poziționarea Universității ”Lucian Blaga” pe locul șapte în ”rankingul european” rezultat în urma derulării programului. De altfel, succesul EMMA la Sibiu a determinat coordonatorii proiectului la nivel european să propună o întâlnire specială – în plus față de ce era programat la începutul proiectului – în fosta Capitală culturală europeană.

Studenții și profesorii veniți la Sibiu sunt din țări precum Bangladesh, India, Pakistan, Filipine și Cambodgia. Acestora, Universitatea sibiană le-a oferit programe de licență, master, doctorat, post-doctorat/parteneriate, staff academic. Materiile le sunt predate în limba engleză, spre diferență de majoritatea universităților europene cuprinse în cadrul EMMA, care aleg ca limbă de predare limba oficială a țării în care este situată universitatea. Schema de mobilități oferită de ULBS studenților și profesorilor asiatici are printre obiective dezvoltarea capacităților educaționale în țările din lumea a treia și înlesnirea posibilităților pentru studenții talentați de a beneficia lingvistic, cultural, educațional din experiența dobândită în urma studierii în altă țară.

Burse pentru străini

Studenții veniți la Sibiu în cadrul EMMA beneficiază de burse cuprinse între șase și 34 de luni. Vathana Seourn, studentul la jurnalistică ce beneficiază de o bursă pe perioada maximă, a vorbit în numele colegilor veniți să studieze la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. ”Când ne vom întoarce în țările din care venim, vom putea oferi și celorlalți tineri de la noi din țară cunoștințele pe care le dobândim. Mulțumim EMMA pentru șansa de a putea deveni liderii de mâine ai țărilor noastre. Și mulțumim profesorilor și celorlalți studenți din Sibiu care ne ajută surprinzător de mult”, a spus Vathana.

Ultima oră

Comentariul meu