EXCLUSIV VIDEO-FOTO: Junii Sibiului au sărbătorit Ziua Europei cu dans și voie bună

0 191

Ansamblul folcloric profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și ansamblul folcloric „Ceata Junilor” au organizat astăzi, 12 mai, un spectacol în cinstea Zilei Europei. Timp de trei ore dansatorii sibieni au încântat publicul cu dansuri tradiționale specifice italienilor, maghiarilor, germanilor, sîrbilor, rromilor, grecilor, rușilor și românilor.

Spectacolul a fost alcătuit din două părți: una dedicată cântecelor și jocurilor străine și alta în care artiștii au revenit la folclorul românesc. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de Nelu Albu, Mariana Anghel, Răzvan Năstăsescu, Alina Bîcă, Viorica Telcean și Daniel Rosalim. Cei implicați în spectacol au trebuit să se pregătească de două ori mai mult decât de obicei deoarece au fost nevoiți să învețe și jocuri și cântece din alte țări. Astfel, Nelu Albu a interpretat muzică populară rusească, iar Mariana Anghel a fost pentru câteva minute o veritabilă cântăreață din Grecia. Nici ceilalți nu s-au lăsat mai prejos și au învățat melodii sîrbești și ungurești. Prezentatoare a fost Alina Pinca.

Directoarea ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului”, Silvia Macrea, a fost și coregraf al dansurilor străine prezentate de artiști. Aceasta a declarat: „Dansatorii noștri s-au pregătit de aproximativ trei luni pentru spectacol”. Sub deviza „Europa cântă și dansează”, demersul ce a avut parte la Cercul Militar din Sibiu i-a scos din nou din case pe localnici pentru câteva ore de neuitat. Sala a fost neîncăpătoare pentru spectatori, aceștia alegând să stea în picioare decât să rateze această manifestare artistică.

[nggallery id=573]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.