cazarma 90La Sibiu s-a dat startul pentru ARHETIPURI, concursul naţional de arhitectură pentru spaţiul public urban. Concurenţii, arhitecţi profesionişti sau studenţi, individual sau în echipă, alături de alţi creatori în domeniu, au început deja să se înscrie pe site-ul dedicat concursului.

Arhetipuri are 2 etape şi 2 gale de premiere, expoziţii în 9 oraşe din ţară, juriu internaţional şi premii în valoare de peste 30.000 euro. Se întrec oraşele, se întrec arhitecţii! Concurenţii se întrec în proiectarea unui pavilion pentru spaţiul public care să demonstreze forţa arhitecturii de a se integra într-un context al locului şi de a dialoga cu elementele spaţiale concurente, devenind un reper pentru oraş, cu o mare atractivitate socială. La final, oraşul câştigător va fi mândru să cuprindă în spaţiul său un proiect cu totul deosebit din punct de vedere arhitectural în România, pavilionul urmând să fie construit şi expus în locaţia pentru care a fost propus.

Nouă oraşe participante

Dintre cele 42 de oraşe invitate să participe, 9 oraşe – Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Vaslui, au răspuns documentat şi la timp. Printre ele, Sibiul a ales să fie  subiect şi martor al acestei ample şi interesante competiţii. Sibiul se întrece cu alte 8 oraşe pentru a câştiga titlul de oraşul cu cea mai inovativă arhitectură, iar arhitecţii locali vor fi luptătorii şi ambasadorii care îl vor reprezenta în acest concurs.

Cazarma 90 si Hipodromul „aruncate” în concurs

Oraşul participă cu două frumoase amplasamente: Cazarma 90, în apropiere de centrului istoric medieval şi Baza hipică din cartierul Hipodrom. Locaţiile au fost atent selectate pentru a îndeplini atât criteriile funcţionale şi estetice, cât şi pe cele de vizibilitate publică. Pavilionul propus va fi un loc de întâlnire şi experimentare a unui cadru construit arhetipal în relaţie cu locul şi oraşul. Proiectul câştigător va fi construit şi expus în spaţiul public urban timp de 12 luni şi va activa ca o lecţie de bucurie a arhitecturii oferită comunităţii, ca o provocare şi o demonstraţie de virtuozitate în acelaşi timp.

Un juriu internaţional format din arhitecţi consacraţi va alege cel mai relevant proiect conform criteriilor stabilite şi prin aceasta va decide care va fi primul oraş din România care va avea un pavilion construit.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Comentariu

  1. este vorba despre baza hipica din cartierul vasile aron
    deja de o saptamana s-au inceput lucrarile de amenajare
    amenajate corturi, pavaj, estetizarea gardului viu, si imediat ce inceteaza ploile se va incepe cu vopsitul