VIDEO-FOTO:David Applefield a explicat problemele cu care mass-media se confruntă

0 112

VIDEO-FOTO: Cristina Gărgălie
David Applefield a ţinut o conferinţă de presă Vineri , 21 Mai, la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu. Specialistul american a vorbit despre presa actuală care se află într-o situaţie de criză dar şi de raportul vânzare-cumpărare a informaţiei.
David Applefield este un specialist american în media şi comunicare,consultant media şi publishing,scriitor,jurnalist şi trainer media. El a oferit asistenţă ziarelor,posturilor de radio şi televiziune din numeroase state din Africa şi Orientul Mijlociu. Discursul lui a fost despre problemele cu care se confruntă presa scrisă/online dar şi cea audiovizuală. El a explicat raportul dintre conţinut şi vânzare. Cu cât conţinutul este mai bine structurat, argumentat şi adevărat ziarul este cumpărat şi citit de către oameni. Pe baza unor grafice,el a arătat rolul publicităţii în ziare şi televiziune.

„Lumea vede reclamele ca pe o metodă de „spălare a creierului” sau o metodă de constrângere spre un anumit produs” a afirmat David Applefield. A mai arătat că publicitatea este masiv prezentă în ziare sau televiziune deoarece preţul lor sunt mici doar pentru a atrage cititori. Se ajunge astfel la incapacitatea de a se mai realiza profit iar ziarul este nevoit să facă reduceri de personal. Prin reducerea personalului scade calitatea informaţilor iar ziarul începe să piardă cititori. Este un semnal de alarmă tras asupra mass-media care ajunge treptat treptat să câştige doar din publicitate şi nu din vânzarea informaţiei. După discurs specialistul a vorbit cu fiecare membru al presei prezente la eveniment despre problemele cu care ei se confruntă şi chiar le-a sugerat câteva soluţii.

[nggallery id=580]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.