maia lansare luxura 1Joi, in prima zi a Congresului de Diabet de la Sibiu, Maia Morgenstern a lansat penul cu insulina, destinat in special copiilor, Humapen Luxura.

Intr-o discutie libera cu prof univ dr Nicolae Hancu, de la Cluj, Maia a subliniat importanta educatiei in diabet, a cunoasterii bolii si a acceptarii tratamentului. Congresul Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice de la Sibiu are în prim-plan noutăți medicale de interes. Lilly Diabetes aduce în România un dispozitiv pentru injectarea insulinei adresat în special copiilor cu diabet zaharat de tip 1.

Lilly a lansat miercuri oficial în România HumaPen® LUXURA HD, un stilou injector pentru insulina (tip pen) uşor de folosit, destinat pacienților ce necesită precizia dozării cu jumătate de unitate de insulină. Dozarea precisă mărește siguranța și acuratețea menținerii controlului asupra glicemiei pacienților, penul fiind un instrument foarte util în special pentru copiii care suferă de diabet. HumaPen® LUXURA HD este un pen reutilizabil ce distribuie de la 1 la 30 de unități de insulină dozate din jumătate în jumătate de unitate, începând după prima unitate, și se folosește împreună cu cartuşele de insulină Lilly. Durata de viaţă a HumaPen® LUXURA HD este de 3 ani.“Punerea la dispoziția pacienților, în special părinților sau persoanelor care au în îngrijire copii cu diabet, a unui instrument cu precizie de jumătate de doză înseamnă oferirea unei noi şanse pentru succesul terapeutic în cazul acestor copii care au nevoie de un control cât mai bun al unei afecţiuni cu care vor trăi toata viaţa”, declară Daniel Popescu, Director Corporate Affairs, Eli Lilly România.

Metodă eficientă

Avantajul dozării cu jumătate de unitate este dat de posibilitatea ajustării cadranului de dozare ce poate fi mutat înainte și înapoi fără a se pierde insulină. “Mai mult, HumaPen® LUXURA HD le oferă celor ce folosesc penul siguranța şi confortul că primesc doza corectă, iar în cazul părinților, încrederea că livrează copiilor doza exactă de insulină,” spune Prof. Dr. Radu Lichiardopol.

HumaPen® LUXURA HD funcționează cu cartușe de 3 ml de insulină Lilly şi este pus gratuit la dispoziţia micilor pacienţi de către Lilly prin intermediul medicilor specialişti care îi au în evidenţă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns