Concert extraordinar al Tarafului Haiducilor din Clejani la TIFF în Sibiu

0 106

Taraful Haiducilor din ClejaniFestivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu va găzdui un concert plin de vitalitate şi culoare susţinut de Tarafului Haiducilor de la Clejani. Evenimentul, o premieră la Sibiu, va avea loc în deschiderea filmului lui Florin Şerban, Eu când vreau să fluier, fluier, joi, 10 iunie, ora 21 00, în Piaţa Mică.

Cei care au dus în toată lumea muzica lăutăreasca cântată aşa cum se învaţă din moş strămoşi în Clejani vin la Sibiu pentru o reprezentaţie cum numai ei ştiu să facă prin care vor introduce pe nesimţite spectatorii în atmosfera complexă a filmului.

Taraful Haiducilor din Clejani nu se află la primul contact cu lumea filmului şi nu sunt o prezenţă întâmplătoare la TIFF. Liderul Tarafului, Caliu – aşa cum îl cunosc atât publicul, cât şi apropiaţii,  sau Anghel Gheorghe, pe numele său din afara scenei – a colaborat cu regizorul Radu Mihăileanu pentru filmul Concertul, unde interpretează rolul primului violonist al Orchestrei Balşoi. La Sibiu, Haiducii promit să facă un spectacol cum nu s-a mai văzut, răvăşitor ca un cântec de jale, dar energizant şi pătimaş ca un cântec ţigănesc de voie bună.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.