Berceanu: „Am alocat 1.165.000 lei pentru podul de cale ferată de la Porumbacu”

0 271

pod1Pentru anul 2010 s-a alocat lucrărilor de reparaţie a podului dintre localităţile Porumbacu de Jos şi Arpaşu de Jos suma de 1.165 mii lei (fără TVA), din care se va realiza expertiza, proiectarea şi se va începe, în limita timpului disponibil, executarea lucrărilor.

Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a explicat deputatului Ovidiu Ganţ că, CNCF „CFR”-SA a luat măsurile de asigurare a sursei de finanţare prin redistribuirea sumei alocate de la bugetul de stat pentru lucrările de investiţie pe anul în curs şi că: „În scopul urgentării trecerii la execuţia lucrărilor de reparaţie capitală a podului, s-a prevăzut scoaterea la licitaţie, la pachet într-o singură procedură, a tuturor acţiunilor necesare (expertiza tehnică + proiectare + execuţie). După achiziţia serviciilor de expertiză şi proiectare, se vor şti cu exactitate costul şi durata execuţiei lucrării.”

Ganţ mulţumit de răspuns

„Sunt mulţumit de acest răspuns şi sper că suma menţionată să fie alocată într-adevăr încă în acest an demarării procedeelor în vederea începerii lucrărilor la podul care este atât de necesar transportului feroviar între Sibiu şi Braşov”, a declarat Ganţ. Circulaţia pe podul între Porumbacu de Jos şi Arpaş de Jos a fost închisă în 13 iulie 2009, după ce, din cauza viiturilor determinate de ploile foarte abundente căzute în bazinul pârâului Cârţişoara, a fost subspălată fundaţia pilei nr. 1 a podului, ceea ce a determinat deplasarea tablierelor metalice şi scoaterea din parametrii de funcţionare a suprastructurii căii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.