Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomajul scade sub 7 la sută. Disponibilizări la două firme sibiene

88

La sfârşitul lunii mai 2010 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 12.964 şomeri, din care 5.304 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 6,96%.

Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor a scăzut cu 1.382 persoane iar rata şomajului a înregistrat o diminuare cu 0,7 puncte procentuale.

În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 6.252 persoane, ALOFM Mediaş – 3.251, Unitatea Locală Avrig – 907, Unitatea Locală Agnita – 1.237, Punctul de lucru Dumbrăveni – 825 şi Punctul de lucru Cisnădie – 492 șomeri înregistrați. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 9.225 sunt muncitori, 2.691 persoane cu studii medii şi 1.048 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 9.475 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 3.489 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane (3.803) au între 40-50 ani, urmează grupa de vârstă 30-40 ani cu 3.607 șomeri înregistraţi, iar cei mai puțini șomeri (839) au peste 55 ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de proveniență 7.357 aparțin mediului urban în timp ce 5.607 provin din mediul rural.

Disponibilizări la două firme

Pentru luna iunie AJOFM Sibiu a primit înștiințări privind intenția de a efectua disponibilizări colective din partea a 2 agenți economici, urmând a fi astfel afectate un număr de 70 persoane din județul nostru. Domeniile de activitate ale acestor firme sunt construcții clădiri și fabricarea altor produse din minerale nemetalice.  În cursul lunii mai 2010 un număr de 917 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenție, din care 254 șomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 434 persoane s-a angajat în urma beneficierii de servicii de informare şi consiliere profesională, 7 au fost încadrați prin stimularea mobilității forței de muncă iar alți 28 șomeri s-au încadrat ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională. De asemenea 81 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, iar prin subvenționarea locului de muncă au fost angajați 49 șomeri în vârstă de peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, 35 absolvenţi de instituţii de învăţământ și 18 șomeri prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...