Audienţă record la Sibiu pentru „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”

0 105

ceausescu1Peste 1200 de sibieni au urmărit, miercuri seara, documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, prima proiecţie din cadrul celei de a patra ediţii a  Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu.

Piaţa Mică s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul venit să vizioneze producţia semnată de Andrei Ujică şi prezentată în premieră mondială la Festivalul de la Cannes 2010.

Sibiul a fost un oraş strâns legat de familia Ceauşescu, fiul dictatorului, Nicu, fiind prim-secretar al judeţului în perioada dinaintea Revoluţiei. Din nostalgie sau, pur şi simplu, ca să nu uite perioada comunistă, sibienii au petrecut cele trei ore ale peliculei cu sufletul la gură iar la final au aplaudat la scenă deschisă documentarul realizat de Andrei Ujică.

Concert cu Taraful din Clejani

În această seară, scena din Piaţa Mică găzduieşte un eveniment în premieră pentru Festivalul Internaţional de Film Transilvania, un concert al Tarafului Haiducilor din Clejani. Concertul începe la ora 21.00 urmând ca, de la ora 22.00, să fie proiectat mult-aşteptatul „Eu când vreau să fluier, fluier”. Tot joi, la Centrul Cultural Habitus, la ora 16.00 este programat filmul „Circul Vesel”, în regia lui Claudiu Mitcu, de la ora 18.00 „Luni de miere” al lui Goran Paskaljević, iar de la ora 20.00 filmul „Presupus vinovat”. Teatrul de Vară vă aşteaptă în această seară cu filmul lui Matei Alexandru Mocanu, „The Shukar Collective Project”.

TIFF Sibiu 2010 este organizat cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei Municipiului Sibiu şi al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri principali sunt EuroGsm, BenQ, News Outdoor, Buonavista Banqueting şi hotelul Ibis. Partener de promovare, Cameleon PR&Events.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.