„Mânuşile Roşii”, au făcut senzaţie în penultima seară a TIFF Sibiu

0 158

Alex Mihaileanu actorul principalAnunţata prezenţă a regizorului Radu Gabrea şi a echipei care a realizat filmul „Mânuşile Roşii” a făcut ca Piaţa Mică din Sibiu să fie neîncăpătoarea sâmbătă seara pentru adevărata premieră a acestui film, după cum spunea şi Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Strâns legat de Sibiu, atât prin faptul că o mare parte din film a fost filmată în zona Sibiului dar şi prin Eginald Schlattner, stabilit în comuna sibiană Roşia, „Mânuşi Roşii” a fost o peliculă ce a trezit sentimente contradictorii în sibieni, care au trecut de la ochi înlăcrimaţi la furie, apoi la resemnare ca la final să asculte cu sufletul la gură propria experienţă a regizorului cu sistemul odios care a subjugat România zeci de ani. Un film greu, plin de amintiri dureroase, cu o interpretare magistrală a lui Alex Mihăileanu ce a acceptat cu modestie cuvintele de laudă rostite din public la finalul proiecţiei. Întâlnirea echipei „Mânuşilor Roşii” cu sibienii a fost moderată de jurnalistul Antenei 1 Sibiu, Răzvan Marcu.

TIFF Sibiu 2010 a fost organizat cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei Municipiului Sibiu şi al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri principali sunt EuroGsm, BenQ, News Outdoor, Buonavista Banqueting şi hotelul Ibis. Partener de promovare, Cameleon PR&Events.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.