700 de tineri din toată lumea participă la Forumul Ecumenic International de la Sâmbăta de Sus

1 110

sambata de susÎn perioada 26 iulie – 1 august, are loc cea de-a XII-a ediţie a Forumului Ecumenic Internaţional „Tinereţe şi Speranţă”, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. La forum participă tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Până în prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri români, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni.

În perioada 26 iulie – 1 august 2010, Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (A.O.L.N.) organizează, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, cea de-a XII-a ediţie a Forumului Ecumenic Internaţional „Tinereţe şi Speranţă”, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Forumul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Până în prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri de confesiuni şi naţionalităţi diferite: români, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni. Fiecare ediţie s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi, din ţară şi din străinătate, personalităţi culturale, artistice, din spaţiul media şi universitar: Cristian Tabără, Dan Puric, Gabriel Liiceanu, Doina Jalea, Grigore Leşe, Dan C. Mihăilescu, Corneliu Bucur, Klauss Johannis ş.a. Fiecare ediţie a forumului păstrează vie amintirea părintelui Teofil Pârâianu.

Un forum despre încredere

Ediţia din acest an are ca temă „Încrederea”. Tema a fost aleasă în urma constatării faptului că în societatea contemporană oamenii nu mai comunică real, nu mai învaţă să se cunoască pe ei înşişi şi tradiţiile lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. dinu patroniu scrie

    Ce binecuvantare stupida din partea lui Streza.Cum intra ratacitii aia si spurca sf manastire?Chiar nu realizam ca aceste stupide intalniri nu au finalitate decat in ideea crearii unei ciorbe de idei stupide.Auzi vin sa conferentieze pedofilul de Tabara ,ateul de Liiceanu sau extaziatul si neclarul de Puric.Ce sa mai intelegi din lipsa de coerenta a unei manifestari sincretiste?E o clara sminteala propusa ortodocsilor natangi.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.