700 de tineri din toată lumea participă la Forumul Ecumenic International de la Sâmbăta de Sus

119

În perioada 26 iulie – 1 august, are loc cea de-a XII-a ediţie a Forumului Ecumenic Internaţional „Tinereţe şi Speranţă”, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. La forum participă tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Până în prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri români, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni.

În perioada 26 iulie – 1 august 2010, Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (A.O.L.N.) organizează, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, cea de-a XII-a ediţie a Forumului Ecumenic Internaţional „Tinereţe şi Speranţă”, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Forumul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Până în prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri de confesiuni şi naţionalităţi diferite: români, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni. Fiecare ediţie s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi, din ţară şi din străinătate, personalităţi culturale, artistice, din spaţiul media şi universitar: Cristian Tabără, Dan Puric, Gabriel Liiceanu, Doina Jalea, Grigore Leşe, Dan C. Mihăilescu, Corneliu Bucur, Klauss Johannis ş.a. Fiecare ediţie a forumului păstrează vie amintirea părintelui Teofil Pârâianu.

Un forum despre încredere

Ediţia din acest an are ca temă „Încrederea”. Tema a fost aleasă în urma constatării faptului că în societatea contemporană oamenii nu mai comunică real, nu mai învaţă să se cunoască pe ei înşişi şi tradiţiile lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)