Maraton Medieval de mountainbike cu peste 400 de participanţi la Mediaş

105

maratonSâmbătă se va da startul celei de a – VI-a ediţii a Maratonului medieval internaţional – mountainbike, din faţa Liceului St.L. Roth, la ora 10.00. Tot aici se va face şi premierea câştigătorilor în aceeaşi zi, de la ora 17.00.

Maratonul medieval este organizat de Primăria Mediaş, prin Direcţia municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret în colaborare cu Asociaţia sportivă Ciclomed Mediaş.

Cursa va începe cu un tur de oraş cu maşina poliţiei în faţă până la intrarea pe traseul de offroad. Acest tur este necesar atât pentru încălzirea concurenţilor, cât şi pentru o împrăştiere a acestora având în vedere că intrarea pe traseul de offroad este destul de îngusta şi foarte abrupta.

Trasee destul de lungi

Maratonul se va desfăşura pe două trasee de 80 şi 50 de km cu urcuşuri si coborâşuri pe unele porţiuni destul de dificile care vin în contradicţie atât cu peisajul extraordinar, cât şi cu mulţimea de repere istorice precum bisericile fortificate. Premiile în valoare de 8.000 lei vor consta în produse pentru ciclism, mai exact biciclete, căşti, lanterne frontale speciale, piese de schimb şi multe alte De asemenea toţi participanţi vor primi câte o medalie.

Sute de participanţi

„Numărul de participanţi de anul acesta depăşeşte aşteptările noastre, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Am limitat numărul înscrierilor la 400 de participanţi pentru că vrem, în primul rând, să menţinem calitatea concursului dobândită de –a lungul celor cinci ediţii. Noi ne-am asigurat că toate condiţiile pentru organizarea acestui maraton sunt îndeplinite, premiile au fost cumpărate şi îşi aşteaptă câştigătorii“, a declarat Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş. „Maratonul Medieval este unul de viteză şi dacă vom avea parte de vreme bună traseul este 100% ciclabil. Dacă însă va ploua traseul devine extrem de dificil. Toţi pasionaţii de mountain bike pot urmări competiţia  live din patru puncte de pe traseu pe site-ul maratonului http://www.m-m-m.ro“ a declarat Dragoş Costea din partea Asociaţiei Ciclomed.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.