Mediaşul reabilitează Centrul Istoric şi Turnurile Cetăţii cu bani europeni

135

medias susMunicipalitatea medieşeană a lansat procedura de achiziţie publică pentru proiectarea reabilitării turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medieval.

Municipiul Medias se remarcă drept unul din principalele aşezări urbane din Transilvania, care şi-a păstrat o bună parte din fondul construit medieval. Valoarea acestui patrimoniu este evidenţiată prin cele 54 de nominalizări pe Lista monumentelor istorice, aşezate pe o suprafaţă de aproximativ 60ha, definită ca zonă de protecţie istorică de arhitectură şi urbanism.

„Municipalitatea medieşeană a lansat procedura de achiziţie publică pentru proiectarea reabilitării turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală.  Practic se va  proiecta  reabilitarea a 7.736 de metri pătraţi de ziduri de fortificaţie şi 4 turnuri medievale, valoarea totală a lucrărilor fiind de  aproximativ 1,3 milioane de lei. Cele 4 turnuri medievale sunt Forkesch, Fierarilor, Rotarilor şi Străzii Pietruite. Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 16 august, iar proiectarea  trebuie finalizată până în luna decembrie 2011“,  a declarat viceprimarul Floarea Taropa.

Vor bani prin POR

Municipiul Mediaş a depus cerere de finanţare în vederea obţinerii de fonduri oferite de Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“ pentru reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie.  În urma finalizării procesului de evaluare tehnică şi financiară, cererea de finanţare a fost inclusă în lista de rezervă, iar trecerea în etapa precontractuală  va avea loc în măsură în care vor fi disponibilizate resurse pentru finanţarea acestui proiect.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.