graham jarvis câștigă a treia zi de red bull romaniacsDeși mai are doar șanse teoretice să  prindă un loc pe podium la clasa Pro, britanicul Graham Jarvis a făcut un traseu de excepție astăzi, reușind să  treacă primul linia de sosire de la Săliște.

Una caldă, una rece. După prima zi de concurs care a solicitat la maxim concurenții Red Bull Romaniacs a urmat o a doua zi ceva mai ușoară ca astăzi să fie nevoiți să treacă din nou pe un traseu infernal, în cel mai greu raliu de hard enduro din lume. În această dimineață, concurenții au pornit din Petroșani, pe la lacul Oașa, prin județul Alba, finișul zilei fiind în Săliște. Fără  nicio îndoială, vedeta zilei a fost britanicul Graham Jarvis. Câștigător al primei zile de concurs, Jarvis a avut un parcurs foarte slab în cea de-a doua zi de concurs. A pierdut foarte multe ore pe drum între județul Sibiu și județul Hunedoara și a ajuns ca la finalul zilei II să nu se regăsească nici măcar între primii opt concurenți, ceea ce face ca șansele sale la un loc în top III să fie doar teoretice. Chiar și fără perspectivă în concurs, Jarvis a ținut morțiș să arate tuturor ce poate. A plecat la mijloc de pluton însă cu o oră înainte de finiș a luat conducerea, trecând ca o furtună pe lângă favoriți. Și a ajuns primul la finișul de la Săliște cu un timp excelent.

Favoriții cursei, Andreas Lettenbichler și Chris Birch au avut parcursuri diametral opuse.

La finalul zilei II, Birch avea un avans de 50 de minute în fața lui Lettenbichler însă distanța s-a micșorat considerabil la finalul acestei zile. Germanul a forțat dar în același timp a păstrat și o doză de prudență, conștient fiind că Jarvis nu reprezintă o amenințare iar Paul Bolton are prea mult de recuperat ca să îl amenințe. Așa că s-a mulțumit cu locul II la finalul zilei și se pregătește pentru asaltul final din ultima zi de concurs. De cealaltă parte, Birch a căzut victimă defecțiunilor motocicletei. Sistemul electric al KTM-ului condus de neo-zeelandez s-a defectat chiar înaintea unei ascensiuni periculoase, situată, din fericire pentru el, aproape de service-point. Chiar și în aceste condiții, Birch a pierdut aproape o jumătate de oră reparând motocicleta. Locul III al zilei de astăzi a fost ocupat de un alt britanic, Paul Bolton, care se situează pe locul III și în clasamentul general.

Urmează furia Oltului

Mâine, în ultima zi de Red Bull Romaniacs, riderii vor trebui să înfrunte furia Oltului. Va fi o zi cu traseu scurt, dar extrem de dificil, în care vor traversa Oltul, vor urca pereți aproape verticali ai unei cariere și vor tura motoarele la maxim pentru a ajunge primii în finișul din Piața Mică.

Ultima oră

Comentariul meu