peste 400 de carpeni și stejari tăiați ilegal, confiscați de poliție la alțânaCopacii au fost tăiați de către o firmă din comuna harghiteană Lupeni. Arborii au fost confiscați.

În urma unui control efectuat în partida de exploatare forestieră de pe raza localităţii Alţâna, judeţul Sibiu, aparţinând Ocolului Silvic Agnita, de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Serviciul Ordine Publică, Compartimentul Delicte Silvice, împreună cu reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Braşov pe linie de silvicultură, au fost identificaţi, pe raza localităţii Alţâna, un număr de 408 arbori esenţă carpen şi stejar, proveniţi din partida respectivă. ”În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că în jurul datei de 22 iunie a.c.,  angajaţii unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Lupeni, judeţul Harghita, la indicaţiile administratorului societăţii, H. Francisc, au tăiat fără drept un numar de 408 arbori esenţă carpen şi stejar, din partida de exploatare forestieră de pe raza localităţii Alţâna, fără a deţine autorizaţie de exploatare” se arată în buletinul de presă de marți, al IPJ Sibiu.

Lemnele duse la Ocolul Silvic Agnita

Cioatele rezultate în urma tăierii ilegale au fost identificate, inventariate şi măsurate, iar materialul lemnos a fost recuperat în totalitate şi dat în custodia Ocolului Silvic Agnita.Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului Ordine Publică sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 108 din Legea 46/2008.

Ultima oră

Comentariul meu