Sibiu Parcul AstraMunicipalitatea lucrează în prezent la contractarea şi implementarea unor servicii pentru gospodărirea oraşului, respectiv reparaţia şi întreţinerea băncilor şi a locurilor de joacă pentru copii, precum şi decolmatarea unor albii de pârâuri.

Contractul pentru reparaţia şi întreţinerea celor aproximativ 720 de bănci a fost semnat de Primărie în această săptămână cu firma VASY VES BINAL SRL, acesta fiind valabil până la sfârşitul acestui an. Obiectul contractului este acela de a efectua lucrările de reparaţii la bănci şi întreţinere a acestora. Firma a fost contractată în urma unei proceduri de cumpărare directă, valoarea contractului fiind de 38.829 de lei, fără TVA. Lucrările de reparaţii vor demara de săptămâna viitoare şi vor fi finalizate până în luna septembrie.

Reparaţii şi la locurile de joacă

În Sibiu există în prezent amenajate 19 spaţii cu jocuri pentru copii. Dintre acestea, 13 vor intra în reparaţii: Parcul Tineretului, Sub Arini, Bulevardul Coposu (biută), bulevardul V. Milea (la Petrom), Valea Săpunului (2 locaţii), Aleea Streiu (intrare Interex), cartierul Terezian, strada Cristianului, strada Ştefan cel Mare, Ţiţeica, cel din cartierul Ştrand şi cel de pe strada Alpinismului. Serviciul specializat din cadrul municipalităţii elaborează în prezent documentaţia pentru achiziţia serviciilor de reparaţie şi întreţinere la aceste locuri de joacă. Achiziţia va fi efectuată prin cumpărare directă până la sfârşitul acestei săptămâni.

Lucrări de decolmatare pe pâruri

Având în vedere cantităţile mari de precipitaţii căzute în ultima perioadă, municipalitatea a verificat şi ajustat starea albiilor pârâurilor din Sibiu. În urma verificărilor efectuate de inspectori, se lucrează din data de 25 iunie la decolmatarea canalelor din cartierul Turnişor, în zona străzilor Stăvilarului – Topârceanu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns