Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, atacă dur Guvernul lui Emil Boc

112

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, despre măsurile de austeritate ale Guvernului, că acestea “nu relansează economia, ci o sugrumă în plus”, adăugând că premierul se ocupă de “cota de benzină a primarului” în loc să se ocupe de criza economică.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi fost de acord cu “o creştere mică” de TVA şi a cotei unice, dacă banii ar fi fost redirecţionaţi spre investiţii, însă nu întrevede astfel de măsuri, iar în aceste condiţii economia “va fi sugrumată”. ”Cred că putea fi posibilă o creştere mică a TVA şi a cotei unice, dacă banii suplimentari se dirijează în măsuri de relansare economică. Doar creşterea acestor impozite şi trecerea banilor la consum sau salarii este o măsură foarte gravă, care nu numai că nu relansează economia, ci o sugrumă în plus”, a spus Iohannis.

În plus, primarul a afirmat că modificările din domeniul fiscal nu se pot lua “de azi pe mâine şi noaptea” şi că aşteaptă de la Guvernul Boc să îi explice cum să îi cheme din nou la ghişeele Primăriei pe sibienii care şi-au plătit deja impozitele la începutul anului.

“Nu se poate modifica legislaţia în acest domeniu (domeniul fiscal – n.r.) de azi pe mâine şi noaptea. Se poate discuta şi sunt posibile modificări, dar ele trebuie analizate şi hotărârea trebuie luată într-un termen acceptabil. Foarte mulţi sibieni şi-au plătit impozitele la începutul anului, pentru a beneficia de acea bonificaţie. Acum este discutabil dacă putem să îi chemăm înapoi şi să le spunem «aţi plătit tot, dar acum trebuie să mai plătiţi o dată». Vom vedea care sunt măsurile şi cum îşi imaginează Guvernul că trebuie aplicate”, a afirmat Iohannis.

Primarul Sibiului crede că Guvernul pasează criza economică pe umerii administraţiilor locale, acestea fiind “îngropate”. “Administraţiile locale vor fi îngropate. Este foarte clar că nu au pârghiile necesare pentru a rezolva criza. De aceea într-o ţară există un Guvern care dispune de pârghii macroeconomice pentru a interveni acolo unde administraţiile locale nu pot interveni. Dar noi, acum, avem un Guvern cu un prim- ministru care se ocupă de cota de benzină la maşina primarului, dar nu se preocupă de criza economică şi o duce, în bună parte, în administraţiile locale. Cu certitudine nu vom contracara criza economică”, a declarat Iohannis.

Primarul Sibiului a spus că este de acord cu reducerea numărului de bugetari, dar a adăugat “este interesant” şi “curios” că reducerea se face doar în administraţiile locale, dar nu şi la ministere şi direcţiile judeţene.”Este interesant cum se guvernează tot noaptea şi de pe o zi pe alta – asta ca şi formă. Ca şi fond, este clar că dacă trebuie redus numărul bugetarilor, această măsură va afecta şi administraţiile publice locale. Curios este că deocamdată afectează numai administraţiile publice locale. Nu am văzut nicio intenţie de a reduce numărul personalului din ministere sau din direcţiile judeţene, deşi se vorbeşte de foarte multă vreme despre asta. Probabil că Guvernul, în înţelepciunea sa, a considerat că trebuie să înceapă de aici”, a spus Iohannis.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.