leirdal mic1Expoziţia de artă şi meşteşuguri contemporane norvegiene ”Construcţii” va fi deschisă la Casa Artelor din Sibiu, începând cu data de 16 iulie.

Semnată de 16 artişti norvegieni, expoziţia oferă o interpretare contemporană a artei şi a meşteşugurilor norvegiene. Cele 22 de lucrări expuse alcătuiesc o mare varietate de forme şi expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate în tradiţie, toate însă având ca punct de plecare un exerciţiu al practicii meşteşugăreşti

„ Pornind de la conceptul de construcţii, un termen larg uzitat, de la arhitectură, inginerie şi geometrie, la muzică şi limbaj, expoziţia îşi propune să evidenţieze legătura dintre procesul de creaţie şi ideea care o generează. În acelaşi timp, se remarcă o fuziune indisolubilă între formă, tehnică, material şi sensul pe care îl incumbă toate acestea“, atrată reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal „Astra“.

Organizată de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti în colaborare cu Complexul Muzeal ASTRA, expoziţia va fi deschisă în perioada 16 iulie – 29 august 2010, de marţi până duminică, în intervalul orar 10:00 -18:00.

„Construcţii” este o expoziţie itinerantă. Ea a mai fost deschisă publicului din Spania, Irlanda, Rusia, Chile, Korea şi Islanda. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 16 iulie, ora 14:00, la Casa Artelor, Piata Mica 21, Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns