Târg de case tradiţionale, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

0 71

targ caseSambata, începând cu orele 12.00, va demara nouă ediţie a Târgului caselor traditionale, în Muzeul in aer liber. Editia din acest an propune o noua sectiune tematica, o sesiune de comunicari cu participare internationala, precum si lansarea catalogului de arhitectura traditionala.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este organizat cu scopul de a încuraja construirea, în zonele cu potenţial turistic, a caselor de locuit sau de vacanţă, după tiparele arhitecturale locale, cu folosirea materialelor de construcţie corespunzătoare zonei de proximitate, a tehnicilor locale de construcţie, izolaţie şi ornamentare.

„În acest an inaugurăm şi o nouă secţiune a manifestării, care va purta titlul «Salvarea valorilor arhitecturii tradiţionale». Dorim să prezentăm oferte de construcţii vechi celor interesaţi să le cumpere în vederea demontării şi reconstrucţie“, spune Ciprian Ştefan,şef secţie în Muzeul în aer liber.

Cu acelaşi prilej, în perioada 16 – 20 iulie, va avea loc o sesiune de comunicări cu participare internaţională. Vor fi prezenţi specialişti în domeniul etnologiei, arhitecturii şi al etnoecologiei din Franţa, Rusia, Italia şi România. Sesiunea va fi relizată cu sprijinul APMED Franţa. Tema principală va fi legată de conceptul de „casă pasivă”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.