Spitalul de Pediatrie a fost preluat oficial de municipalitatea sibiană

142

Protocolul de preluare a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a fost semnat miercuri, de reprezentanţii municipalităţii.

În urma semnării acestuia, municipalitatea sibiană a preluat managmentul Spitalui de Pediatrie, clădirile în care funcţionează cele trei secţii ale spitalului aparţinând deja municipalităţii şi fiind date în folosinţă gratuită Spitalului.

Spitalul Clinic de Pediatrie are în prezent un număr total de 320 de angajaţi.  Dintre aceştia 34 sunt medici, 128 de persoane sunt angajate ca personal mediu sanitar iar 90 de persoane îndeplinesc sarcina de personal sanitar auxiliar. Cele trei secţii ale Spitalului însumează 185 de paturi. În momentul preluării, Spitalul de Pediatrie nu are datorii către furnizori şi are de recuperat suma de 2,591,822 de lei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„Spitalul de Pediatrie a fost oricum în grija noastră în ultima perioadă aşa că semnarea protocolului este mai mult o formalitate. În perioda 2007 – 2009 am efectuat modernizări ale clădirilor în care funcţionează secţiile acestei unităţi medicale în valoare totală de peste 1.300.000 de lei. În plus, în anii 2005 – 2006 am alocat câte 200.000 pe an pentru lucrări curente de întreţinere şi reparaţii” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Vechi de peste 70 de ani

Spitalul de Pediatrie din Sibiu a fost înfiinţat în 1939, a fost înglobat apoi în Spitalul Judeţean şi a revenit ca instituţie de sine stătătoare în 1999. Spitalul este alcătuit din trei clinici: Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică situată pe strada Gh. Baritiu, Nr. 1 – 3, Clinica de Pediatrie situată pe str. Pompeiu Onofreiu, Nr. 2 – 4 şi Secţia de Boli Infecţioase situată pe strada Transilvaniei, la nr. 2-4.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi