Primăria a dispus închiderea a două terase în Piaţa Mică şi pe Bălcescu

2 100

img 0312În zona centrului istoric sunt amplasate în prezent un număr de 42 de terase sezoniere, care au devenit deja parte din imaginea centrului istoric.

Pentru ca aceaste terase să aibă un aspect îngrijit şi să se încadreze în imaginea generală a unui centru istoric, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat împreună cu Poliţia Comunitară supraveghează desfăşurarea activităţii acestora. Începând cu luna mai, când au fost amplasate primele terase, şi până în prezent, inspectorii serviciului amintit au aplicat 13 sancţiuni celor care au depăşit suprafaţa alocată, împiedicând astfel circulaţia pietonilor şi celor care nu aveau mobilierul corespunzător. În plus, au fost emise 21 de somaţii (verbale sau scrise) cu privire la astfel de abateri, comercianţii înţelegând să se conformeze.

Terase închise în zona Centrală

Două terase au fost chiar ridicate de către inspectorii municipalităţii pentru neconformarea cu legile şi hotărârile de consiliu ce reglementează funcţionarea acestora. „Proprietarii teraselor credeau că sunt de capul lor şi le-am schimbat această părere” a spus primarul Klaus Iohannis. În total, de la începutul anului şi până în prezent, municipalitatea a încasat suma de 313.175 lei, reprezentând taxa de ocupare a domeniului public pentru amplasarea de terase sezoniere. Anul trecut suma încasată pentru amplasarea celor 46 de terase sezoniere a fost de 577.694 lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. old scrie

    Pt. Sibian…. Cred ca ai inteles ceva gresit… Oricum, citatul trebuia dat intreg, nu asa.

  2. sibian scrie

    Klaus Johannis de la cate terase primeste „dreptul” si cate sunt ale lui prin interpusil?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.